чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

У Черкасах пом’якшили карантинні обмеження для частини підприємців

У Черкасах пом’якшили карантинні обмеження для частини підприємців.

 Від завтра, 1-ого травня, частина підприємців у Черкасах зможе відновити свою діяльність. Рішення про це ухвалив на своєму засіданні виконавчий комітет Черкаської міської ради. До такого кроку тут вдалися після чисельних звернень від представників бізнесу, які через карантинні обмеження опинилися на межі виживання.

«Ті пільги, які надає нам держава з оподаткування нашого бізнесу, ми ще не можемо застосувати, оскільки досі не розроблений механізм їх застосування. Це ж стосується й комунальних платежів.

Дрібні магазинчики, які розташовані у великих торгівельних центрах, продовжують за все платити, – поділилася представник ініціативної групи підприємців Галина. – Для прикладу, мені доводиться витрачати на це кожного місяця 19 тисяч гривень. І це при тому, що товар у мене сезонний, закуплений у кредит, торгівлю я не здійснюю. Малі підприємці опинилися не на межі, а за межею виживання».

Підприємці обіцяють строго дотримувати всіх санітарних норм та «коронавірусних» правил, як-то: встановити антисептики при вході в приміщення, вимірювати температуру, пильнувати за кількістю людей у магазинах.

«Ми розуміємо, що через карантинні обмеження чи не найбільше страждає дрібний бізнес, – прокоментував заступник міського голови Ігор Волошин. – Через карантин вони зазнають великих збитків.

Питання відновлення роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг у Черкас ми розглядали ще й на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, і прийшли до висновку – пом’якшити карантинні обмеження для частини підприємців. Але, звісно ж, лише за умови жорсткого дотримання протиепідемічних заходів: це й соціальна дистанція, дезінфекція тощо».

У результаті обговорення виконком дозволив відновити роботу

– магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;

– майстерень з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень та салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій;

– ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів;

– літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

 Заступник міського голови Юрій Ботнар вніс пропозицію дозволити відвідування парків, скверів та атракціонів на їхній території, а ще – об’єктів спортивної інфраструктури виключно для проведення тренувань.

За інформацією сайту chmr.gov.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы