чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Верховний суд визнав незаконною забудову прибережної смуги в одному з мікрорайонів Черкас

За апеляційною скаргою прокуратури Черкаської області Верховний суд України визнав незаконною забудову прибережної смуги в мікрорайоні "Митниця".

 Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Черкаській області.

 Прокуратурою встановлено, що забудовник отримав дозвіл на розробку проекту відведення в оренду земельної ділянки водного фонду загальною площею 3,2 га, на розі вулиць Козацька та Героїв Дніпра під розташування готельного комплексу. Але, у подальшому, всупереч положенням земельного законодавства, вирішив зобов’язати Черкаську міську раду віднести вказані землі до земель житлового та громадського фонду, звернувшись з відповідним позовом до суду.

 Соснівським районним судом м. Черкаси позов забудовника задоволено, що залишилося без належного реагування Черкаської міської ради в частині оскарження незаконного судового рішення й сприяло незаконній житловій забудові прибережної захисної смуги.

 Зважаючи на те, що вказаним судовим рішенням порушено державні інтереси у сфері земельних відносин, оскільки зобов’язання судом внести певні зміни до рішення міської ради за відсутності відповідного волевиявлення органу є порушенням його виключної компетенції.

 Однак, незважаючи на обгрунтованість апеляційної скарги прокурора, Київським апеляційним судом її безпідставно відхилено. Продовжуючи активно відстоювати правову позицію на захист державних інтересів, прокуратура звернулась з касаційною скаргою до Верховного Суду.

 Великою Палатою Верховного Суду 11 вересня 2018 року, за результатами розгляду касаційної скарги, судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій скасовано й постановлено нове рішення про відмову забудовнику в позові.

Черкаська міська рада на виконання рішення суду першої інстанції, що оскаржувалось прокуратурою, змінила основне цільове призначення земель водного фонду на землі житлової та громадської забудови.

 

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы