чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

На всеукраїнській карті сміттєзвалищ показали, куди черкащанам нести вторсировину

Інтерактивну мапу сміттєзвалищ доповнено інформацією з усієї України про пункти приймання вторинної сировини. Зокрема – Черкаську область.

Інтерактивну мапу сміттєзвалищ Міністерство екології та природних ресурсів запустило у вересні 2016 року. Однак лише днями карта поповнилася новим інформаційним сервісом, який дозволяє у лічені хвилини визначити розташування найближчого пункту приймання вторинної сировини у кожному регіоні України.

Загалом на мапі відображено понад 700 пунктів на всій території України з їхніми контактними даними та класифікацією видів вторинної сировини, яку там приймають (батарейки, люмінесцентні лампи, макулатура, пластик, скло і тощо).

Найбільше таких об’єктів зареєстровано у м. Київ (119), на Закарпатті (75), а також на Харківщині (84) та Дніпропетровщині (37), інформує прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів. – Ми розраховуємо, що зібрана в одному місці інформація про пункти приймання вторсировини не лише спростить їх пошук, але й дозволить залучати все більше громадян до роздільного збирання сміття.

Це вкрай актуальна тема, враховуючи не лише наші зобов’язання перед Європейського Союзу, але й весь той негативний вплив, якого зазнає природа і самі люди через неправильне поводження із відходами, – говорить Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Щоб знайти необхідний об’єкт, потрібно під зображенням Інтерактивної мапи сміттєзвалищ знайти рядок "Шари" та обрати зі списку «Пункти прийому вторсировини». Позначення на карті змінять свій колір на синій.

Тепер залишилося серед них обрати найближчий пункт прийому. Новий сервіс працює у тестовому режимі, але вже зараз дозволяє користувачам вносити корективи до розміщеної інформації у випадках, коли пункт приймання вторсировини не було виявлено за вказаною адресою або вказана контактна інформація є неточною.

Крім того, користувачі мають можливість додавати інформацію про нові пункти приймання вторинної сировини, які з’явилися у їхньому населеному пункті, але не вказані на мапі.

На Черкащині внесено на карту 30 пунктів приймання вторинної сировини, з яких: приймають склобій – 10 пунктів; приймають металобрухт – 13 пунктів; приймають полімерні відходи – 14 пунктів; приймають макулатуру – 14 пунктів.

Тоді як в області не приймають, принаймні офіційно, текстильні матеріали, металеву тару з-під напоїв, гумові відходи та пластикові пляшки. Зауважимо, Угода про асоціацію з ЄС передбачає суттєві зміни екологічної політики України, зокрема у сфері управління відходами.

Зміни, що має впровадити Україна, мають торкнутися життя всіх громадян. Країна зобов’язалася інтегрувати у вітчизняне законодавство різні норми, закладені у трьох Директивах:
– про відходи;
– про управління відходами видобувної промисловості;
– про захоронення відходів.

Крім того, питання поводження з відходами пов’язане також із впровадженням Директиви про промислові викиди (комплексне запобігання і контроль забруднень). Головною і рамковою є директива про відходи, головний принцип якої – пріоритети поводження із відходами. А саме – повторне використання і переробка. Положення директиви 2008/98/ ЄС про відходи мають імлементувати протягом трьох років від набрання УА чинності – тобто, до 1 листопада цього року.

На сьогодні в Парламенті кілька десятків законопроектів, але вони лише частково відображають положення директив. “Зависання” змін у цій сфері пов’язують із корупційністю галузі та застрарілістю чинного законодавства про поводження із відходами. Однак позитивним є прийняття загальнонаціональній Стратегії управління відходами. Нагадаємо, її схвалив Уряд 11 листопада 2016 року.

Розробка Національної стратегії поводження з відходами охоплює 7 основних потоків відходів та базується на стандартах і підходах ЄС передбачених Угодою про асоціацію з ЄС.

Джерело: infomist.ck.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы