чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

ЗАРАДИ ЗБЕРЕЖЕННЯ БІЗНЕСУ ЧЕРКАСЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ПЕРЕЇЖДЖАЮТЬ ТА ЗВІЛЬНЯЮТЬ ПРАЦІВНИКІВ

 

З початку року кількість суб’єктів підприємницької діяльності в Україні невпинно знижується. Дрібний та середній бізнес досі оговтується від урядових нововведень, намагаючись утриматися на плаву, а ті, що втратили надію, поспішають закритися. Про те, в яких умовах наразі опинилися підприємці, дізнавався сайт vikka.ua.

"У зв'язку з підвищенням орендної плати магазин переїжджає", – такі оголошення все частіше з'являються на дверях кіосків та магазинів. Деякі ж підприємці, які не взмозі сплатити по рахунках, йдуть на скорочення працівників або й зовсім закривають свій бізнес, – розповідають сайту черкаські підприємці.

"Зросла орендна плата, підскочила вартість палива та утримання транспорту відсотків на 30%. Крім того, в 2017 році потужним валом удвічі зросли витрати на заробітну плату та вдвічі суми податку на з/п (52%). Якщо, без зміни кількості працюючих, затрати на з/п в 2014 році становили 11000 грн, 2016 році – 12000 грн, то вже у 2017 році – 16000 грн, а податок на з/п зріс від 5720 грн у 2014 році до 8320 грн у 2017-му", – зазначає голова Черкаської міської профспілки робітників та підприємців торгівлі "Єдність" Зоя Максимчук.

За словами голови профспілки, на торговельних базах підприємцям ще важче, аніж у роздрібній торгівлі, адже там здійснюють дрібнооптову торгівлю. Для того, щоб закупити товар, потрібні чималі обігові кошти. Якщо націнка на вітчизняні товари не перевищує 10%, то на імпортні вона вища на 10-15 відсотків. Усе тому, що фізичні особи-підприємці закладають ризик коливання курсу валюти, бракованого товару, який не підлягає обміну тощо.

Окрім податкового навантаження, величезну хвилю обурення у підприємців викликають і нові штрафи. Вони стверджують: на чисельні звернення профспілок та громадських організацій щодо нагальної необхідності привести розмір штрафних санкцій у відповідність з доходами суб’єктів господарювання урядовці не реагують.

"У сфері охорони праці відповідальність ФОПів встановлена на рівні 320 тис. грн. Замість того, щоб створити умови для самозайнятості, стимулювати економічну активність, урядовці, навпаки, заганяють економіку в тінь і стимулюють нову хвилю безробіття. ФОП, отримавши штраф, може втратити житло, яке в нього забере держава за рішенням суду", – зауважує Зоя Максимчук.

Facebook / Зоя Максимчук

У свою чергу голова Черкаської міської спілки підприємців та промисловців Петро Чернявський констатує: навіть скорочення робочих місць, переведення працівників на неповний робочий день та підвищення цін на свою продукцію не дасть можливості підприємцям чесно платити всі нововведені податки і штрафи.

"Захист може бути лише фізичним під лозунгом: ми будемо платити лише тоді, коли ви (влада всіх гілок) повернете з офшорів усе накрадене, задекларовані мільярди також покладете в банки, створите чесні, прозорі і сприятливі умови для ведення бізнесу, – тільки тоді приходьте і перевіряйте. Тільки самоорганізація бізнесу для свого захисту по всій країні і анонсування наслідків такої непокори, можливо, протверезять владу і тоді будуть переглянуті ці безглузді ініціативи", – зазначає Петро Чернявський.

Він додає: негативні наслідки таких реформ матимуть безпосередній вплив на усіх громадян.

"Зростання заробітної плати завжди є наслідком зростання продуктивності праці та росту ВВП. Коли  ж у нас економіка впала в 2-3 рази, а зарплату (проти всіх економічних законів) збільшили, то тут і починається справжній економічний колапс. Через падіння грошових надходжень від економіки, збільшити зарплату в бізнесі можна лише за рахунок підвищення вартості товарів і послуг та скорочення працівників. А виплатити підвищену зарплату бюджетникам можна лише за рахунок друкування гривні.

Це очевидна інфляція, яка одразу ж з’їдає популістське підвищення зарплати. Тому курс гривні 35-40 це питання декількох місяців, щонайбільше півроку, а 50-60 – недалекої перспективи", – пояснює голова міської спілки підприємців та промисловців.

 

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы