чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

«Облгази постачають газ, який не відповідає європейським стандартам», – нардеп

Облгази, 70% яких належать олігарху Дмитру Фірташу, постачають дуже неякісний газ. У парламенті зареєстровано законопроект, який встановлює необхідність постачання газу вищої якості, калорійність якого має бути не менше 9000 кілокалорій однієї тисячі кубометрів газу. Про це заявив народний депутат від партії «Воля» Юрій Дерев'янко з трибуни Верховної Ради 7 жовтня.

Він підкреслив, що, сплачуючи за газ 7200 грн/1000 м3, громадяни України отримують природний газ низької якості, фактично платячи за повітря.

– Нам скаржаться люди на те, що, приміром, колись чайник закипав за 5 хвилин, в тепер закипає за 10 хвилин. Лічильник крутить, а достатньої кількості тепла спалюваний газ не дає. Тобто газ подається людям неякісний, і його потрібно спалювати більше, – сказав нардеп. – Тому сьогодні обов’язком держави має стати також забезпечення постачання споживачам якісного природного газу.

Нардеп зазначив, що сьогодні згідно з іще радянським ГОСТом калорійність газу має складати мінімум 7 600 кілокалорій. Натомість вимоги до якості газу в Європі набагато вищі, відповідно і коефіцієнт корисної дії вищий.

Дерев’янко навів приклад Голландії, де калорійність газу має бути мінімум 10 731 кілокалорій та Данії – 12 396 кілокалорій. У той же час середній показник калорійності газу в Європі – близько 11 000 кілокалорій.

– Сьогодні, не маючи європейських зарплат і пенсій, ми платимо за газ, як в Європі, але мусимо користуватися «брудним» неочищеним та розбавленим газом, який ледве горить, – сказав депутат. – Партія «Воля» вимагає і зареєструвала відповідний законопроект, аби калорійність газу, що постачається, була не менше 9 000 кілокалорій. Це дозволить зменшити витрати на газ кожного конкретного українця за рахунок зменшення об’ємів споживання.

Нардеп підкреслив, що проблема полягає в тому, що облгази самі постачають газ, контролюють його якість газу, і вони ж мають знижувати ціну на газ, якщо він поганої якості.

– У випадку надання якості поганого газу, облгази повинні повернути гроші населенню, – переконаний депутат.

На переконання Дерев'янка, якість газу повинні вибірково перевіряти незалежні лабораторії. Це дозволить суттєво знизити плату за газ.

Він навів приклад, що тариф на газ складається з транспортування (10,4%), доходу «Укргазвидобування» (7,1%), податків (34,5%) та доходу апарату НАК «Нафтогаз України» (48%!).

– У структурі самого тарифу ми бачимо, що 3 451,8 грн – це дохід апарату НАК «Нафтогаз». Тобто кожна людина половину грошей, які вона платить за газ, віддає на те, щоб чиновник їздив на «Мерседесі» та отримував зарплату в кілька десятків тисяч гривень, – обурився Дерев’янко.

Представник «Волі» закликав депутатів звернутися до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, щоб законопроект про зниження ренти при видобутку газу, який був ухвалений у першому читанні напередодні, швидше було опрацьовано в комітетах, і депутати вже в четвер змогли ухвалити його в цілому.

Депутат також підкреслив, що «Воля» виступає за те, щоб на цьому тижні Верховна Рада ухвалила закон, за яким газ українського видобутку, який в рази дешевший за імпортний, йшов 100% на потреби населення.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 228 голосами ухвалила за основу законопроект про зниження ренти при видобутку газу, який був підтриманий народними депутатами від «Волі» Юрієм Дерев’янком та Іриною Сусловою.

procherk.info

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы