чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Хто в Черкасах витратив найбільше грошей на вибори

Найбільше на вибори в місті Черкаси витратила Партія вільних демократів. Серед кандидатів у мери – Андрій Бортник. Про це «Новій Добі» повідомили активісти руху «Чесно» у рамках інформаційного марафону «День виборів – 2015».

Серед кандидатів на посаду міського голови Черкас найбільші витрати на власну передвиборчу кампанію задекларував Андрій Бортник. Його перевиборчий фонд становить 400 тис. грн. «Судячи з його бігбордів та поліграфії, можемо припустити, що саме така сума й була витрачена». Всі 400 тисяч – особистий внесок Бортника. Майже 100 тисяч гривень витратив на публікації в засобах масової інформації. 107 тисяч – на поліграфію.

Підозріло малим видається громадським експертам обсяг перевиборчого фонду Сергія Одарича – 9 200 гривень. Адже звіти міського голови, які отримали більшість жителів Черкас у період передвиборчої агітації, очевидно, були видані чималим тиражем. Буклети глянцеві і кольорові, тому – недешеві. Сергій Одарич вказав, що на поліграфію витратив 972 гривні.

Анатолій Бондаренко – 26 тис. грн. на політичну агітацію. З них 4 тисячі – на виготовлення агітматеріалів (поліграфія) і 22 тисячі використав на публікації в ЗМІ. Майже 17 тисяч гривень із передвиборчого фонду Бондаренка – його особистий внесок, що становить майже 17 тис. грн.

Щодо партій, то найбільший перевиборчий фонд у місті Черкаси задекларувала Партія вільних Демократів – 536 тис. грн. Планували «вільні демократи» витратити ці гроші на поліграфію та публікації в ЗМІ. Найбільше коштів – на білборди. Активісти руху «Чесно» припускають, що партія була відвертою в заявлених сумах.

Друга в рейтингу витрат на вибори в Черкасах – партія «Солідарність», яка зазначила, що обсяг її фонду – 247 тис. грн. Уся сума – внески кандидатів. «Напевне, кандидати, перш ніж балотуватися в депутати від партії, мали зобов’язання сплатити певну суму до партійного фонду на агітацію. У цьому нема нічого поганого, це логічно» , – зазначив Сергій Слинько, громадський активіст.

«Батьківщина» у місті Черкаси на передвиборчі потреби витратила 231 тис. грн. Як і в «Солідарності», вся сума – це внески кандидатів.

Є партії, які задекларували надзвичайно малі суми перевиборчих фондів. Наприклад, партія «Патріот» заявила витрати в сумі 832 гривні на поліграфічні послуги. Насторожує сума політичної партії «УКРОП» – 16 925 гривень. Агітації їхньої було дуже багато саме партійної. Можливо, ця сума потрапила у виборчий фонд Андрія Бортника.

До 30 жовтня партії та кандидати подадуть нові звіти. Імовірно, після виборів, з’являться більш точні дані. «Я особисто, коли аналізував подані декларації, знаходив технічні помилки, наприклад, коли не збігаються суми доходів і витрат», – зазначив Сергій Слинько.

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы