чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Актори принесли під облраду «труп театру»

Черкаські актори намагалися відстояти власні права на засіданні Черкаської обласної ради 17 вересня. Для цього, перед початком засідання колектив театру влаштував справжній перфоманс перед входом в Будинок рад.

Актори привезли лікарняне ліжко із «трупом театру», над яким стояли три лікаря – по аналогії із відомою фігуркою трьох мавпочок у одного із них був заклеєний рот, у іншого – очі, а в третього закриті вуха. Як пояснив актор театру Олександр Гуменний, так актори намагалися показати, що їх намагаються не чути і не бачити, а також – не дають їм можливості висловитися. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Минуло уже два з половиною місяця від часу масштабної пожежі у театрі, а жодних робіт там і досі не проводилося. Те, що не встиг зробити вогонь, завершать осінні дощі. Окрім того, ми маємо проблеми ще й з транспортом, адже наш старенький автобус ЛАЗ, якому уже 25 років, з’їдає 45 літрів пального на 100 кілометрів, тож наші поїздки економічновигідними назвати неможливо. Але є ще одна неприємна сторона медалі – це конфлікт усередині колективу, оскільки усі актори висловили недовіру художньому керівнику театру Сергію Проскурні. Ми 5 разів збирали загальні збори колективу – Проскурня жодного разу на них не з’явився.

Поки йшла акція протесту, журналісти помітили Сергія Проскурню, який снідав у кафе «Ярославна» поруч із обласною радою. Олексій Гуменний намагався «підловити» режисера на брехні, оскільки ще вчора Сергій Проскурня, у розмові з журналістами, запевняв, що перебуває у Києві, проте від жодних коментарів Проскурня відмовився.

Натомість, він виступив на засіданні обласної ради, де повідомив про те, що пише заяву на звільнення за власним бажанням і те ж саме пропонує зробити усунененому від виконання обов’язків директору театру Володимиру Осиповову. На думку Сергія Проскурні саме бездіяльність Осипова призвела до пожежі в театрі.

– Дирекція театру маніпулює акторами, – зауважив Проскурня під час свого виступу, на що відразу отримав викрики «брехня» від акторів, присутніх у залі.

Під час 10-хвилинного виступу акторів, який депутати обласної ради вислухали під час незапланованої перерви, актори не лише розповіли про свої проблеми, а й сказали про можливий шлях їх вирішення.

– Артисти театру вирішили власними силами заробляти на відновлення свого дому, – повідомила актриса Черкаського драмтеатру Наталя Мамалига. – Ми створили благодійний фонд «Черкаський театр», реквізити якого усі депутати отримають прямо зараз. 4 жовтня відбудеться презентація фонду та концерт «Нова театральна історія», до якого ми пропонуємо приєднатися усім небайдужим.

Окрім того, актори попросили оголосити конкурс на посаду начальника Управління культури області, художнього керівника Черкаського драмтеатру, а також директора установи.

– Ми просимо, щоб цей конкурс був відкритим, під час затвердження кандидатури дослухалися до думки громадськості та акторів, а ще – щоб у області нарешті з’явилася стратегія розвитку культури загалом та театральної справи зокрема, – наголосила актриса та голова профспілкової організації Черкаського драматичного театру Наталія Вірган.

У іншому випадку актори погрожують «театральним майданом», який може початися у Черкасах та поширитися на інші міста України. Про це, зокрема, сказава актор Олександр Гуменний.

– Сподіваюсь, що обійдеться без «коктейлів Молотова», але шини... вони так весело горять.

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы