чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Світло подорожчало – проблеми залишились

Минуло більше тижня з того часу, як у країні відбулося підвищення вартості тарифів на електроенергію. І хоча оновлені квитанції за оплату до черкащан ще не надійшли, кожен уже відчуває певний неспокій у передчутті того, що доведеться пробивати нову дірочку на й без того затягнутому до краю паску. Особливо ж неприємною новиною стало те, що, незважаючи на всі нововведення й запобіжні заходи, найближчим часом можуть повернутися планові відключення електроенергії. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Як повідомили в управлінні житлово-комунального господарства Черкаської ОДА, нинішнє подорожчання тарифів викликано тим, що протягом тривалого періоду тарифи на електричну енергію не змінювалися. Лише у 2006 році тарифи на електроенергію для населення двічі збільшувалися по 25% (з 1 трав­ня та з 1 вересня). Наступна зміна відбулася протягом 2011 та 2012 років шляхом упровадження блочних тарифів на електроенергію (введення градації різних рівнів тарифів для окремих груп споживачів в залежності від обсягів споживання) 1 червня 2014 року прийнято рішення щодо підвищення тарифів на електричну енергію для населення в межах від 10% до 40% в залежності від обсягів споживання електроенергії, при цьому середнє зростання становило 14%.
Разом із тим протягом 2006 – 2014 років суттєво зросла вартість енергоносіїв, а також сума дотування окремих категорій споживачів за рахунок інших категорій споживачів унаслідок застосування фіксованих (знижених) тарифів на електроенергію відповідно до законів України та рішень Кабінету Міністрів України.

Саме тому на період із 1 вересня 2015 року до 29 лютого 2016 року включно, на території України, на рівні 0,456 грн за кВт/год – на обсяг, спожитий до 100 кВт/год електроенергії на місяць, 0,789 грн за кВт/год – на обсяг від 100 кВт/год до 600 кВт/год на місяць та 1,479 грн за кВт/год – на обсяг понад 600 кВт/год на місяць.
За повідомленням Міністерства енергетики та вугільної промисловості, за 8 місяців 2015 року споживання електроенергії знизилось на 10,2%.
Населення порівняно з аналогічним періодом минулого 2014 року скоротило споживання електроенергії на 4,8%, промислові споживачі – на 18,9%, транспорт – на 9,6%.
Незважаючи на те, що українці почали значно менше використовувати електро­енергію, уникнути минулорічних осінньо-зимових відключень навряд чи вдасться.

Як повідомили в ДП НЕК «Укренерго», вже готовий план відключення електроенергії в осінньо-зимовий період.
За словами першого заступника директора ДП НЕК «Укренерго» Всеволода Ковальчука, цей план більш прийнятний для споживачів, ніж практика аварійних і віяльних відключень, яку застосовували минулої зими.
– Зараз планується поступове розвантаження на півтори-дві години регіонів, щоб це не було болісним ні для промисловості, ні для населення. Але це не означає, що план затверджено. Якщо ми накопичимо хоча б 2 мільйони тонн вугілля, і якщо буде теплою зима, тоді не доведеться застосовувати таких заходів.

Чи існують плани відключення по Черкаській області, наразі не відомо, оскільки посадові особи відмовляються надавати оперативні, чіткі й прозорі коментарі з цього приводу.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості, нещодавно повідомило про те, що Україна знизила виробництво електричної енергії на 14,3%. Хочеться вірити, що в осінньо-зимовий період кризові явища в енергетичній галузі будуть подолані.

Нинішнє подорожчання тарифів не перше й не останнє. Загалом до березня 2017-го світло подорожчає в 3,5 раза. Відповідне рішення ще 26 лютого цього року затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. У 2017 році середньозважений рівень тарифу для населення становитиме 122,83 копійки за кВт/год, а максимальний – 168 коп. за кВт/год.

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы