чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Черкащани вже можуть замовити витяг про земельну ділянку дистанційно

На одну бюрократичну тяганину стало менше на Черкащині. Тут спростили надання однієї з найзапитаніших адмінпослуг – отримання витягу з Держземкадастру про земельну ділянку. Як усе працює – особисто проінспектував у ЦНАПі Черкаського району очільник області Юрій Ткаченко. 

Раніше ця послуга коштувала неабиякого терпіння громадянину, кажуть адміністратори. Треба було вистояти не одну чергу. Причому звертатися лише до певного ЦНАПу. Якщо земельна ділянка розташована у Вінниці, то черкащанину треба було їхати саме в тамтешній центр.

– Зараз громадянин може замовити й оплатити витяг із Державного земельного кадастру через публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру, – пояснює в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Азер Мірзоєв. – Причому в будь-якому ЦНАПі на території України. Черкащина першою у країні впровадила цей сервіс. Керівник області дав нам усім завдання – домогтися, щоби ЦНАПи справді працювали, а не були бутафорією. І ми зі свого боку докладаємо максимум зусиль.

Черкащанка Алла Руденко вже оцінила вигоди нового сервісу. Жінка має земельну ділянку в Тубільцях, а живе в Черкасах. Вона подала онлайн-заявку та вказала, що витяг хоче отримати в ЦНАПі Черкаського району. Потому через банківську картку сплатила за послугу потрібні 53 гривні.
– Я про цей сервіс почула від знайомих, – розповідає пані Алла. – Вирішила спробувати. І справді працює. На все про все пішов день, як і має бути. На свою електронку я отримала відповідь, що витяг уже готовий, можна забирати.

Цю онлайн-послугу голова Черкаської ОДА називає лише першим кроком. Наступні мають спрощувати життя інвесторам.
– Нам до снаги пришвидшити надання адмінпослуг і побороти бюрократію, – пояснює Юрій Ткаченко. – Як і навести лад у земельній сфері. На нещодавньому прийомі громадян до мене звернулися представники інвестора, який ніяк не може оформити землю, при цьому маючи у власності нерухомість, що на ній. Я дав завдання за день вирішити це питання. І отримав результат. Виявилося, що з півроку це питання стопорив чиновник із ОДА. Але все це має працювати в автоматичному режимі. Тому спільно з обласним управлінням Держгеокадастру ми вже відпрацювали дієвий механізм. А також підготували низку ініціатив до Кабміну та Верховної Ради, як у стислі терміни вирішувати інші земельні питання для інвесторів. Бо зараз однією з головних перепон для них є саме затяжна процедура оформлення земельних ділянок.

Інвестори, переконаний обласний керманич, мають приїжджати на Черкащину, як на курорт: відпочивати, витрачаючи свої кошти. Нагадаємо, на 18 вересня тут запланований масштабний інвестиційний форум. Перший етап відбудеться в Києві.

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы