чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Як визначатимуть розмір субсидії черкащанам

З 1 жовтня 2014 р. субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг. Раніше оформляти субсидію міг лише власник житла, тепер коло громадян, що отримують таке право, значно розширилось.

Право на отримання житлових субсидій, як і раніше, мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Олег Шимчук наголосив, що норми по субсидіям тривалий час не переглядалися, тому зараз, в час підвищення тарифів, зміни, які вносяться урядовою постановою від 6.08.2014 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», допоможуть впровадити систему економічно й соціально обґрунтованих нормативів споживання комунальних послуг для населення. Це, у свою чергу, вдосконалить порядку надання пільг та субсидій.

Постанова набула чинності 1 жовтня 2014 року.
– З початку цього року за призначенням субсидій на оплату житлово-комунальних послуг звернулося більше 27 тисяч сімей, призначено – 25 558 сім’ям, або 94,3% від тих, які звернулися за їх призначенням (по Україні цей показник – 93,5%). Середній розмір призначених субсидій станом на 1 вересня 2014 року становив 131,7 грн. на одну сім’ю, – повідомив Олег Шимчук.

– Соціальна норма житла для надання пільг залишилася на рівні нині діючих норм площі житла: 21 кв. м площі на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім’ю, а для сімей ветеранів війни, що складаються лише з непрацездатних осіб, для опалення житла у разі використання газу для опалення – 42 кв. м опалюваної площі на одну особу, яка має право на знижку плати, та додатково 21 кв. м на сім’ю. Соціальну норму житла для надання субсидій встановлено у розмірі 13,65 кв. м площі на одну особу та додатково 35,22 кв. м на домогосподарство, тобто 48,87 кв. м на одну особу. Це значно більше, ніж було досі, а отже, більше громадян зможуть отримати субсидію, – повідомила заступник начальника управління соціальних виплат та документообігу Алла Нечипоренко. – Також хочу звернути вашу увагу, що Постановою встановлені єдині для всієї України соціальні нормативи споживання холодної і гарячої води, водовідведення, вивезення побутових відходів. До цього норми споживання цих послуг для надання пільг і субсидій встановлювалися органами місцевого самоврядування.

Окрім того, спеціалісти Департаменту відмітили, що у зв’язку із заходами, які вживаються для економії газу, норми, за якими будуть надаватися пільги та субсидії на споживання природного газу, зменшені. У той же час норми споживання електроенергії збільшені.

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. У сільській місцевості прийом заяв здійснюють уповноважені особи сільських і селищних рад.

Перелік документів для призначення житлової субсидії


- заява (за встановленою формою);
- декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою).

Порядок обрахунку розміру субсидії


Від початку жовтня діє новий механізм визначення обов’язкового відсотка платежу сім’ї на житлово-комунальні послуги, який розраховується індивідуально для кожної сім’ї та залежить виключно від доходів сім’ї (нагадаємо, раніше для працездатних громадян обов’язковий платіж сягав 15 % їхнього доходу, для непрацездатних – 10 %):


Тепер спочатку визначається середньомісячний дохід сім’ї на одного члена за попередні 6 місяців. Наприклад, дохід сім’ї, яка складається з двох осіб, за 6 місяців становить 15 000 грн., середньомісячний дохід на одного члена сім’ї 15 000 грн./2 особи/6 місяців = 1 250 гривень.


Далі розраховується обов’язковий відсоток платежу за встановленою формулою: середньомісячний дохід на одну особу за попередні 6 місяців розділити на розмір прожиткового мінімуму на одну особу (у 2014 році – 1176 грн.) та базовий коефіцієнт доходу для призначення субсидії (2), після чого помножити на базову норму плати за ЖКП (15 %): 1 250 грн./1 176 грн./2*15% = 7,97 %.
(Зверніть увагу: не 15 і навіть не 10, а близько 8 відсотків. Отже, кожна сім’я отримає свій індивідуальний відсоток обов’язкового платежу).


Нарешті визначається розмір обов’язкового платежу шляхом множення середньомісячного сукупного доходу сім’ї за 6 місяців на обов’язковий відсоток платежу:
7,97 % * 2500 грн. = 199,3 грн.,
де 2 500 грн. – середньомісячний сукупний дохід домогосподарства (15 000 грн./6 міс.).
Розмір субсидії розраховується як різниця між розміром плати за житлово-комунальні послуги за соціальними нормативами та розміром обов’язкового платежу.
Різницю в призначенні субсидій до і після 1 жовтня цього року добре видно з прикладу.


Приклад для домогосподарства з двох пенсіонерів

Середньомісячний сукупний дохід сім'ї, (грн.) 2 500
Чисельність осіб у домогосподарстві 2
Середньомісячний сукупний дохід на одну особу, (грн.) 1 250
Розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норм, (грн.) 400

Розрахунок розміру субсидії до 01.10.2014


Відсоток обов'язкового платежу (%)
(оскільки сім'я складається з непрацездатних осіб відсоток обов'язкового платежу становить 10% від доходу) 10%
Розмір обов'язкового платежу (грн.)
(2500 грн. * 10%) 250
Розмір субсидії (грн.) (400 грн. – 250 грн.) 150

Розрахунок розміру субсидії після 01.10.2014


Відсоток обов'язкового платежу (%)
(1 250 грн./1176/2*15%) 7,97%
Розмір обов'язкового платежу (грн.)
(2 500 грн. * 7,97%) 199,3
Розмір субсидії (грн.) (400 грн. -199,3 грн.) 200,7


novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы