чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

"Азот" хоче надягти на "Черкасиводоканал" фінансовий зашморг

Нині між "Азотом" та міським водоканалом знову точаться судові спори. Хімічне підприємство хоче стягнути з комунального заборгованість, яка виникла внаслідок донарахувань пені, інфляційних та 3% річних за попередні роки судової тяганини щодо сплати за очистку міських стоків, а також за період, коли нацрегулятор не встановив тариф для "Азоту". Всього азотівці хочуть відсудити у комунальників понад 17 млн грн. Така ситуація загрожує єдиному підприємству, що надає місту воду, фінансовим крахом.

Нещодавно "Водоканал" програв перший суд за позовом на 5 млн 338 тис грн. за період нарахувань пені, інфляційних та 3% річних з березня 2012 року по вересень 2013 р.

Сьогодні ж відбудеться друге судове засідання за позовом "Азоту" щодо близько 9 млн грн. Цю суму "Азот" виставляє водному підприємству за період за березень-червень 2014 року. У той час національний регулятор ще не встановив вартість за очистку стоків і "Водоканал" не мав юридичних підстав приймати виставлені "Азотом" рахунки.

Тепер, хімічний гігант у судовому порядку хоче примусити комунальне підприємство сплатити за всіма рахунками за вказаний період, а також заплатити інфляційні, пені та 3% річних за попередні періоди судових розглядів.

– Основну заборгованість перед "Азотом" у розмірі 35 млн грн. станом на 31.12.2014 року "Водоканал" погасив за рахунок відшкодування державою різниці в тарифах, – зазначає директор "Черкасиводоканалу" Сергій Овчаренко. – Але, на жаль, "Азоту" цього здалося замало. Прикро одне, якщо основну заборгованість перед "Азотом" ми сплатили за рахунок відшкодування державою різниці в тарифах, то представлену зараз "заборгованість" (пені, інфляційні та 3% річних) ми маємо сплатити "живими коштами".

Адже державна субвенція не поширюється на оплату пені та інших штрафних санкцій, – пояснює Сергій Овчаренко. – Звісно, суд вправі задовольнити ці позови, і "Черкасиводоканал" опиниться у борговій пастці, спрогнозувати що буде з підприємством неможливо, справа може дійти до блокування рахунків підприємства і припинення роботи.

vodokanal.ck.ua


 

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы