чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Одарич обіцяє замість котлована в центрі Черкас зону відпочинку

Уже кілька років черкащан непокоїть огороджений котлован у центрі міста за Черкаським музично-драматичним театром. Необлаштованість цієї земельної ділянки непокоїть і міську владу. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– У міськвиконком надійшли документи від забудовника щодо спорудження п’ятисекційного 12-поверхового житлового будинку, – розповів міський голова Черкас Сергій Одарич. – Цей проект абсолютно нереальний до втілення, його просто фізично не можна там розташувати, адже проектом передбачено відстань між житловими квартирами й задньою стіною театру 7 метрів. Тобто весь квартал був би тотально забудований, а половина квартири не бачили б ніколи сонячного променя. Тож забудовник відкликав цей проект. І в четвер був поданий новий, однак той самий, але розвернутий навпаки.
Мер Черкас не йме віри, як може розміститися на такій порівняно невеликій площі майже 1,5 тис людей, адже в будинку мало б бути близько 400 квартир. До того ж, ще треба дитячий майданчик, паркувальні місця, проїзди тощо. На переконання пана Одарича, така будівля знищить архітектурне обличчя центру міста.

– Не треба намагатися все «впихнути» в три квартали центральної частини Черкас. Так, це можливість заробити хороші гроші, але це те, що вб’є наше місто набагато років уперед, – зауважив міський голова. – Родзинка Черкас у тому, що це місто, яке дихає спокоєм, тут людина не відчуває, що над нею щось нависає.

Достатньо трьох таких проектів, і імідж Черкас, як тихого й комфортного міста, зникне. Якщо ви сумніваєтесь, то поїдьте в Київ і подивіться, наскільки «комфортно» пересуватися вулицями, вщент заповненими транспортом.

Сергій Олегович наголосив, що є прихильником забудови цього кварталу, щоб нарешті зникла яма, яка існує вже чотири роки. І ця забудова має здійснитися за проектом, створеним у результаті річних дискусій міської влади, архітектора, забудовника та проектантів з інституту «Діпроміст».

– 2007 року, коли забудовник отримував дозвіл на будівництво в цьому кварталі, я ставив такі умови: на земельній ділянці площею 4 тисячі 970 квадратних метрів 2 тисячі планується використати під реконструкцію театрального скверу, решта – під забудову. Крім того, моя категорична вимога: будівля не має бути вищою за драмтеатр, тобто висота близько 25 метрів. ТРЦ має зводитися на вулиці Гоголя, а між ним і драмтеатром – сквер із фонтаном і пам'ятником Данила Нарбута.

Сергій Одарич повідомив, що зараз документи щодо забудови кварталу за драмтеатром перебувають на розгляді в головного архітектора міста. А в п’ятницю, 20 лютого, це питання виноситиметься на розгляд виконкому, який поставить остаточну крапку.

novadoba.com.ua

 

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы