чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Кількість шахрайств на Черкащині зросла

Днями в громадській приймальні УМВС України в Черкаській області заступник начальника відділу по розкриттю майнових злочинів управління карного розшуку УМВС Олександр Падалка розповів про розповсюджені випадки шахрайств та порадив, як не стати громадянам жертвою зловмисників.

Одним з найпоширенішим шахрайств є дзвінок невідомого, який, представляючись посадовою особою чи співробітником міліції, пропонує допомогу у вирішенні проблемних питань, які сталися з вашими рідними та близькими. Зловмисник розповідає, що близькі потерпілих потрапили у халепу, за що їм може загрожувати кримінальна відповідальність та пропонує свою допомогу у вирішенні цих питань, за що просить певну суму грошей. Найчастіше такі дзвінки здійснюються зранку або вночі. Спросоння особа розгублюється, не уточнює почуту інформацію і намагається якнайшвидше допомогти.
Олександр Григорович також зупинився на шахрайствах, які здійснюються через мережу Інтернет. Воно полягає у незаконному використанні персональних даних користувачів мережі. Шахраї під різними приводами виманюють данні про банківські карткові рахунки. Маючи таку інформацію, можна легко проводити Інтернет-платежі. Наприклад, людина розмістила оголошення в Інтернеті про продаж якогось товару. Зловмисники телефонують до неї на зазначений номер та просять повідомити дані банківської картки для того, щоб переказати гроші за товар. Натомість, з карткового рахунку знімаються усі кошти.

Щоб не попастися на «гачок» телефонних шахраїв необхідно пам’ятати:

- якщо до вас телефонує невідомий та вимагає кошти за допомогу рідній Вам людині - заспокойтеся, перервіть розмову і передзвоніть тому, хто «попав у біду». Якщо телефон відключений, зв’яжіться з його колегами, друзями для уточнення інформації. Хоча занепокоєння за близьку вам людину заважає мислити тверезо, слід розуміти: якщо незнайома вам людина телефонує і вимагає привезти на якусь адресу грошову суму - це шахрай;
- якщо ви розмовляєте нібито з представником правоохоронних органів, запитайте, з якого він відділення міліції, запишіть його ініціали, уточніть посаду та звання. Після дзвінка, слід набрати «102», дізнатися номер чергової частини даного відділення і поцікавитись, чи дійсно родич або знайомий туди доставлений.

Щоб не поповнити ряди жертв Інтернет-шахраїв, треба дотримуватись простих правил:

- Не повідомляйте інформацію про платіжну картку або картковий рахунок через мережу Інтернет, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.
- Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окрему платіжну картку з граничним лімітом, яка передбачена тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки.
- Необхідно використовувати сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів.
- Обов`язково переконайтесь у правильності зазначення адреси сайтів, до яких підключаєтесь і через які збираєтеся здійснювати оплату товарів, оскільки схожі адреси можуть використовуватися для здійснення незаконних дій або сумнівних операцій з використанням персональних даних платіжної картки.
- Здійснювати оплату товарів, придбаних через мережу інтернет, тільки зі свого комп'ютера з метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок. Якщо оплата товару здійснюється через чужий комп`ютер, після завершення всіх розрахунків переконайтеся, що персональні дані та інша інформація не збереглися (знову відкривши сторінку продавця, на якій здійснювалась оплата товару).
- Ніколи не вводьте пін-код для здійснення оплати в мережі Інтернет (використовуйте тільки при використанні в банкоматі чи в пост-терміналі).
Жертвами злочинців стають найбільш вразливі і довірливі люди, здебільшого пенсійного та передпенсійного віку. Тому розкажіть своїм родичам про подібні телефонні дзвінки, про факти шахрайства по телефону.

Можливо, ваша розмова згодом збереже їх здоров’я, нерви та гроші. В разі якщо вас ошукали, у будь-якому випадку, негайно звертайтеся до міліції та пам’ятайте у розкритті подібних правопорушень головне – не втратити час.

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы