чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Виконати водохрещенський обряд у Черкасах можна буде у трьох безпечних місцях

19 січня православні та греко-католики святкують останнє різдвяне свято – Водохреща, яке пов‘язують із Хрещенням Христа у водах ріки Йордан. Через це свято також називають Орданія, або Йордан. Традиційно цього дня освячують воду просто у водоймах, а люди намагаються запастися нею до наступної зими. Адже опівночі вода набуває цілющої сили. Вона не псується впродовж року та лікує різні хвороби.

 Здійснити купання й пірнання у водохрещенській воді у Черкасах можна буде безпечно і зручно. Для цього у трьох куточках міста облаштують спеціальні зони для здійснення традиційного обряду.

Як повідомив начальник управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кривошея, 19 січня у місті обряд купання та пірнання у водо хрещенській воді можна здійснити на офіційно визначених місцях – на пляжах «Рив’єра», «Митницький» (перехрестя вул. С. Смирнова – вул. Героїв Дніпра) та поруч зі спортивним комплексом «Спортлайф» (р-н Річкового вокзалу).

– Для безпеки громадян у цих місцях 19 січня із 7-ї години ранку чергуватимуть сезонні рятувальні пости КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» та підрозділи Управління ДС НС України в Черкаській області, – розповів Юрій Вікторович.

А також звернувся до всіх черкасців та гостей нашого міста з проханням задля їхньої безпеки утриматись від купання в інших, необлаштованих для проведення обряду, місцях та попереджає про можливість переохолодження при здійсненні святкового купання і пірнання.
Пропонуємо кілька порад, як уберегтись від переохолодження під час зимового купання:

- Мокрий одяг необхідно зняти, загорнутись в ковдру, можна зробити декілька активних фізичних вправ.
- Не слід вживати алкоголь. Він підвищує потребу в кисні і може спровокувати виникнення судом.

- При виникненні локального переохолодження необхідно відігріти уражені холодом ділянки шкіри з метою відновлення кровообігу в цих зонах. Необхідно застосовувати розтирання уражених ділянок шкіри, дотримуючись заходів безпеки, направлених на запобігання механічного ушкодження відшарованої шкіри та інфікування.

Юрій Кривошея також застерігає, враховуючи тонкий лід на Дніпрі, прохання до всіх жителів Черкас, які наважаться купатись 19 січня, – не допускати великого скупчення людей на кризі біля ополонок.

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы