чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Скільки коштує оформити біометричний паспорт у Черкасах

В Управлінні Державної міграційної служби у Черкаській області проводять тестові оформлення нових біометричних закордонних паспортів. Наскільки зміниться процедура оформлення, ціна послуг та зовнішній вигляд документа, дізнавався кореспондент vikka.ua.

Сьогодні, як розповіли в обласній ДМС, біометричні паспорти не оформляються і не видаються ще ніде. Водночас тривають тестування нового обладнання і програмного забезпечення для оформлення цих документів.

“Учора (05.01.2015) і сьогодні (06.01.2015) ми проводимо тестові випробування, – розповідає перший заступник начальника Управління ДМС у Черкаській області Володимир Уманець. – Ми беремо, скажімо, когось із наших співробітників, фотографуємо його, проводимо всі необхідні дії, скануємо пальці тощо, і відправляємо ці відомості на обробку, як то визначено процедурою”.

Зазначено, що технічно в ДМС були забезпечені для оформлення біометричних паспортів ще раніше.

“Був у нас установлений комплект обладнання. Поки що він буде один на всю область. Але в нас ще є підрозділи у Смілі й Умані. Можна очікувати, що в найближчий квартал або другий там так само будуть оформлятися біометричні паспорти для виїзду за кордон”, – зазначив Уманець.

Він також нагадав, що уряд виділив 150 мільйонів гривень на закупівлю цього обладнання, і “вони зараз їх безперервно освоюють”.

Сьогодні ж, за словами керівництва обласної міграційної служби, постійно йде обмін інформацією між співробітниками на місцях і головним департаментом ДМС.

“Учора ми відправили їм свої зауваження, які маємо, скажімо, до програмного забезпечення, до порядку і взагалі. Тому що цей процес для громадян виглядає простим і звичайним, але він передбачає певні ув’язки для роботи нашого спеціаліста”, – повідомив Уманець.

Він також розповів, що служба розпочинає роботу в стандартному режимі з 12 січня, як і по всій Україні, а зараз – тимчасово не оформлює жодних паспортів.

Як виглядатиме і скільки коштуватиме біометричний паспорт

Наразі в обласному ДМС немає в наявності зразка майбутнього закордонного біометричного паспорту.

“Є така хибна думка в людей, що паспорт має бути пластиковим. У всьому світі паспорти зроблені з паперу, з листками, бо треба ставити візи, печатку про перетин кордону тощо”, – говорить перший заступник керівника обласного ДМС.

“Усі закордонні паспорти будуть нового зразка – що ті, що ті. Тільки одні будуть із біометричними носіями, а інші – без. Громадянин буде сам вибирати, який паспорт йому робити”, – пояснив він.

У ДМС також назвали вартість майбутнього біометричного паспорту.

“Бланк паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм коштуватиме 261 гривню. Це без вартості державного мита (170 грн.) і послуг міграційної служби (близько 87 грн.). Загальна мінімальна вартість нового закордонного біометричного паспорту становитиме приблизно 518 грн.”, – повідомив Уманець.

А виготовлятиметься такий документ – протягом 20 днів.

Водночас, за його словами, бланк паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, обійдеться у 204 грн.

“Тобто переглянута ціна і закордонного паспорта “старого зразка”. Він раніше коштував 120 грн., куди входила вартість бланка (90 грн.) і його персоналізація (у межах 30 грн.). Загальна вартість закордонного паспорту без біометричних даних становитиме близько 461 грн.”, – наголосив Уманець.

Він припустив, що, можливо, трохи довшим буде процес оформлення паспорту, що пов’язано зі скануванням відбитків пальців. При цьому людина буде бачити своє зображення, відбитки й електронний підпис на моніторі, що стоятиме навпроти неї.

У черкаському обласному управлінні ДМС також не знають, чи буде переглядатися ціна на біометричний паспорт у залежності від курсу євро.

“Те, що нам надіслали – у гривні. Я не думаю, що вона буде в якійсь мірі коригуватися”, – резюмував Уманець.

Що нового у процедурі оформлення біометричного паспорту

“Ми знімаємо два відбитки пальців, тому що для закордонного паспорту достатньо вказівний палець правої і лівої рук. Тобто загорається лампочка, тоді кладемо палець і воно сканує”, – говорить головний спеціаліст сектору інформаційних технологій Управління ДМС у Черкаській області Денис Литвиненко.

Крім того, за його словами, треба сканувати ще один палець для верифікації.

“При оформленні людина запам’ятовує свій верифікаційний палець. Воно в програмі все це записується, а потім уже, коли людина приходить на отримання документу, то паспорт вставляється у зчитувач інформації, записуються дані, верифікаційний палець знову зчитується, перевіряється чи це саме та особа, і лише тоді видається паспорт”, – пояснив ІТ-спеціаліст.

Він також зауважив, що вся інформація записується на електронний носій у Києві при виготовленні паспорту.

“Тут ми нічого не виготовляємо, не записуємо самі, а просто беремо дані: фотографуємо людину, відбитки її пальців, електронний підпис і відправляємо на Київ, а там уже все це записується”, – наголосив Литвиненко.

За його словами, ззовні в новому паспорті не буде видно даних відбитку, а все знаходитиметься на електронному носії – пластмасовій обкладинці паспорту, тобто на першій його сторінці.

“Він вставлятиметься у зчитувач і все. Візуально його не видно буде. Також на новому документі буде більше різних елементів захисту від підробок”, – підкреслив співробітник обласної ДМС.

Крім того, як зазначив Литвиненко, зараз програмне забезпечення ще оновлюється, тому інколи дає збої.

“Усі дані ми вносимо не на комп’ютер, а відразу в програму в он-лайн режимі. І поки що система не завжди нормально працює, тому що в Києві її ще також тестують”, – підсумував він.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що мінімальна вартість нового біометричного паспорта (бланк із чіпом) коштуватиме 261 грн. (15 євро за курсом на 29.12.2014 р.) + держмито 170 грн. + вартість реєстраційних послуг 87,15 грн. Усього 518 грн. 15 коп. Це – за 20 днів.

Якщо ж оформлювати у прискореному темпі за 7 днів, то вже за ставкою подвійного мита та реєстраційних послуг, при тій же вартості бланка (261 + 340 + 174,3 = 775,3 грн.).

Послуги ж ДП “Документ” обійдуться не більш ніж 253 грн. за оформлення в 7-денний термін. Таким чином гранична ціна за новий біометричний паспорт – 775,3 + 253 = 1028,3 грн.

Анатолій Бабак

vikka.ua











 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы