чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Чи будуть українці зі світлом у новорічну ніч

Жителі міст і сіл Черкащини вже звикають до призупинення електропостачання. Після протестів біля Обленерго на під’їздах будинків з’явилися оголошення про час відключень.

Проте, як свідчить практика, цих графіків енергетики дотримуються не завжди. Не мали б вимикати електроенергію у лікарнях, у висотках, у виправних закладах, на каналізаційних станціях, у котельнях, у будинках з даховими котельнями, на насосних станціях. Однак жителі обласного центру нарікають, що цю вимогу не завжди виконуть. «А чому, коли навколо суцільна темрява, — запитують черкащани, — вулиця Козацька та «Спортлайф» сяють ніби новорічна ялинка?» «А як бути, приміром, з навчанням школярів, — запитує вчителька, — адже уроки інформатики проводити практично неможливо. Світло вимикають кожен раз у різний час. Хіба не можна розробити графік, щоб могли планувати свою роботу вчителі та вихователі групи продовженого дня?»

Очевидно, мало зустрітися один раз із пікетувальниками та виступити по телебаченню. Судячи з шаленої кількості запитань, люди не обізнані з графіками відключень. Потерпають і підприємства. Приміром, у Смілі через це перебої з водою. Як розповідає директор Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Петро Добровольський, через раптові відключення підстанція може вийти з ладу, а місто — зовсім залишитися без електропостачання. Електропідстанції, які нині експлуатуються, побудовані ще в 1970—1980 роках. Вимикачі та інше устаткування не в найкращому стані. Отож ймовірні різні несподіванки.

Сказати, що в області нічого не робиться, аби в умовах дефіциту електроенергії зменшити її витрати, не можна. Багато підприємств погодилися на добровільне обмеження споживання на 15—20% і переведення роботи на нічний графік. На думку голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, потрібно запровадити планові, а не аварійні вимикання. Щоправда, в останні дні відключення дещо порідшали.

Владислав КИРЕЙ,
«Урядовий кур’єр»

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы