чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Кияни з Національного антикорупційного бюро розслідуватимуть економічні злочини та корупцію на Черкащині

За інформацією сайту «Ні корупції!» судами Черкаської області протягом 2013 року було розглянуто майже сорок справ посадовців-корупціонерів. Більше 20 чиновників відсторонили від посад, 7 – звільнили. Загальна сума неправомірної вигоди склала понад мільйон гривень.

За інформацією досліджень незалежних міжнародних організацій, Україна протягом останніх трьох років стабільно посідає 145-150 місця зі 170 держав світу по боротьбі з корупцією. Така ситуація суттєво гальмує проведення важливих соціально-економічних реформ та заважає притоку інвестицій в Україну. У жовтні Президент підписав пакет антикорупційних законів, що мають викорінити хабарництво, незаконне заволодіння майном та інші форми корупційних злочинів в українському суспільстві.

Вже з 1 січня 2015 року в Україні запрацює відкритий онлайн-реєстр речових прав на нерухоме майно. Відтак чиновники, судді, прокурори Черкащини не зможуть приховати інформацію про свої будинки та маєтки. Учасники ініціативи «Реанімаційного Пакету Реформ» як активні розробники антикорупційної стратегії переконані, що відкритість і прозорість – ефективні кроки на шляху до подолання корупції.
Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.
«Завдяки доступному реєстру нерухомості кожен українець зможе перевірити, кому належить та чи інша будівля. Це допоможе оперативніше виявляти місцеві межигір’я та вбереже звичайних громадян від афер при купівлі нерухомості», – говорить Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

Також у січні повинна завершитися процедура призначення голови Національного антикорупційного бюро. Новостворений орган займатиметься виключно корупційними правопорушеннями, під пильне око його фахівців потраплятимуть вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування: міністри, народні депутати, судді, прокурори, голови ОДА, керівники великих державних підприємств та ін.
«Вища політична корупція – найбільший ступор розвитку України. Наша країна, на жаль, має достатньо прикладів, коли мільярди гривень підіймалися «знизу нагору» та осідали в кишенях очільників міністерств і відомств», – говорить пан Шабунін.

Бюро займатиметься також справами, рівень шкоди від яких суспільству становить більше півмільйона гривень, навіть якщо там не фігуруватимуть високопосадовці.

У структуру бюро увійдуть сім територіальних управлінь (Львів, Хмельницький, Миколаїв, Мелітополь, Полтава, Донецьк, Київ). Київське територіальне управління Антикорупційного бюро України матиме повноваження розслідувати справи за корупційною складовою м. Києва, Київської, Черкаської та Чернігівської областей. Антикорупційним пакетом законів передбачено, що декларації високопосадовців перевірятимуть на відповідність стилю їхнього життя, а зміни до Кримінального кодексу України, ініційовані учасниками РПР, спрощуватимуть процедуру пред’явлення звинувачення.

«Раніше чиновник із зарплатнею 1500 грн., який володів нерухомістю вартістю мільйон, не вважався порушником законодавства. Для того, щоб відкрити кримінальне провадження, необхідно було довести, що гроші на будинок він украв, тобто довести реальний факт крадіжки», – пояснює експерт. Відповідно до нового законодавства, державна сторона обвинувачення тепер повинна буде просто довести, що чиновник звів маєток не за власні кошти. Тобто треба буде додати всі задекларовані доходи підозрюваного у хабарництві.

Фахівці, які були залучені до розробки антикорупційних документів, порахували: реалізація положень Антикорупційного пакету законів гарантовано додасть до бюджету щонайменше 90 млрд. грн., а це більше, ніж три цьогорічні бюджети Міністерства освіти та науки (у 2014 році МОН отримав 24,3 млрд. грн). За інформацією фахівців СБУ та Рахункової палати, лише на непрозорих закупівлях держава щороку втрачає від 35 до 53 млрд. грн., що становить близько 10-15% від видаткової частини бюджету.

«Цієї суми вистачило б, аби перемонтувати всі автодороги в Україні або вдвічі збільшити зарплату вчителям та лікарям», – запевнив Віталій Шабунін.

Відмивання чималих сум нерідко відбувались через завуальовані схеми державних закупівель. Та вже з початку року Мінекономіки відкрило повний доступ до «Вісника державних закупівель України», де публікується вся інформація про тендери за бюджетні кошти та результати закупівель. Відтак жителі Черкащини можуть проконтролювати, куди і коли були витрачені кошти державними установами.

«Раніше інформацію про укладені угоди, назви компаній-переможців, вартість закуплених товарів або послуг потрібно було добувати в прямому значенні цього слова. Нині все це є у відкритому доступі і всі охочі можуть дізнатися правду про те, як влада витрачає гроші громади», – говорить про переваги роботи з «Вісником» Віталій Шабунін.

На думку фахівців РПР, невідворотність покарання повинна стати основою подолання корупції в Україні. В Європі корупційні правопорушення зараховують до особливо тяжких злочинів, а відтак і покарання діють найсуворіші. Віталій Шабунін переконаний, що позбавлення волі та конфіскація майна чиновників буде набагато ефективнішим інструментом, ніж догана чи звільнення з роботи:
«Корупція буде подолана тоді, коли ризики від незаконних дій будуть набагато вищими, ніж власне самі корупційні вигоди».

novadoba.com.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы