чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Як заробити на дітях (з досвіду дитсадка №74)

Про те, що в школах і дитсадках з батьків повсякчас збирають гроші на різні потрібні й непотрібні речі, знають усі. Епізодичні факти таких поборів іноді просочуються в ЗМІ, але повна картина фінансового „конвеєру” зазвичай покрита мороком.

І от недавно нам пощастило озна-йомитися зі змістом скарги до прокуратури області, в якій ретельно перелічено, як копієчка до копієчки директор Черкаського дитсадка №74 Валентина Прокопенко поповнює свою загадкову „касу”. І то не лише коштом батьків, а й персоналу закладу. Для розуміння масштабів цих „надоїв” зауважимо: дитсадок відвідує близько 220 дітей.

Зараховуючи дитину в садок, як вказано в скарзі, пишуть обізнані громадяни, з батьків обов’язково беруть так звану благодійну допомогу. Ця сума з року в рік карколомно росте. Починала пані Прокопенко з 300 гривень, потім перейшла на 500, а тепер бере 700-1500 гривень. (залежно від статків клієнтів). Були випадки, коли батьки платили і 2000 гривень, ідеться в заяві.

Суми йдуть, природно, готівкою, і батькам це пояснюють просто: банківські рахунки дитсадка заблоковані. Жодних квитанцій, зрозуміло, платники не отримують.

Як зазначено в скарзі, жодного разу директор дитсадка повноцінно не прозвітувала про зібрані кошти і їх витрату. „Іноді вона на стенді дитсадка ви-вішує маніпулятивні звіти, де сума надходжень від зарахувань дітей значно менша ніж сума мінімальних внесків, помножених на фактичну кількість новоприбулих дітей. У цих сумнівних звітах не вказано, на що були потрачені отримані кошти, і ці звіти породжують більше запитань, ніж відповідей”, — інформують прокуратуру.

З батьків також систематично збирають гроші на ремонт кімнат для груп. А втім, на стані приміщення це чомусь аж ніяк не відбивається: стеля протікає вже багато років, стан будівлі дуже поганий, у цвілі й грибку, так-сяк прикрита гіпсокартоном, пластиком і вагонкою. Паркан похилився, а місцями зовсім упав (добре, що не постраждали діти), через діри в огорожі на територію часто пролазять наркомани, „які беруть воду біля кухні дитсадка, гуляють по території й сплять під парканом на очах у дітей”.

Замість полагодити хоча б той паркан, директорка чомусь надумала поставити нові вхідні двері в закладі, хоча їх установили лише кілька років тому, і їм ще можна було служити та служити. Однак з усіх батьків цьогорічної випускної групи зібрали гроші на двері – 3700 гривень. Ані грошей, ані нових дверей ніхто так і не бачив. Треба розуміти так: сподівались на те, що дітей з дитсадка випустили, вони пішли до школи, тож їхні батьки вже не повернуться й не проконтролюють, як були витрачені їхні гроші.

І чи не найбільш пікантна частина заяви до прокуратури присвячена особистим подарункам пані Прокопенко. На ці дари гроші змушені були здавати і батьки, і персонал закладу.

Так, цього року на свято 8 Березня з батьків кожної дитини для привітання директорки брали по 10 гривень. Зібрали приблизно 2000 гривень. Кількасот із цієї суми пішло на цукерки колективу, а близько півтори тисячі отримала керів-ниця.

Торік батьки й персонал закладу зібрали до її дня народження 3 тисячі гривень на абонент найдорожчого в місті салону краси. Для привітання з днем народження пані Прокопенко цього року персонал закладу здав їй на дорогу сукню-вишиванку по 30 гривень кожен.

У різні роки працівники дитсадка на замовлення директорки змушені були купувати їй на день народження то золотий перстень, то квитки на „95 квартал”, грузинський балет.

„Прокопенко перетворила дитсадок на своєрідний міні-завод, з якого вона качає гроші, де можна й не можна”, — стверджується в скарзі. В ній також повідомлено, що нині вихователям звеліли готуватлися здавати по 50 гривень щомісяця, „щоб у лютому 2015 року дитсадок пройшов фронтальну перевірку”.

Очевидно, без кругленької суми ту перевірку пройти не вдасться. Неймо-вірно, але колективу запропоновано фактично скинутися на хабар, чи ж не так?

Ми перелічили тільки головне з викладеного в заяві до прокуратури. Позаяк у цій „фінансовій піраміді” задіяно сотні людей (батьки, персонал дитсадка), то отримати свідчення щодо викладених фактів, думається, цілком посильно для слідчих.

А громадськості, без сумніву, буде цікаво дізнатися, чим ця „корупційно-дитсадківська” епопея закінчиться. До речі, її обіцяла тримати на контролі й Черкаська Самооборона.

Бо вже треба закінчувати з цими „міні-заводами” в дитсадках і школах. А надто, що ми оголосили війну з корупцією.

До речі
Заява з переліченими вище фактами надійшла також департаменту освіти й гуманітарної політики Черкаської міської ради. Здавалося б, реакція міської освітянської влади мала бути миттєвою – усунути директора Валентину Прокопенко з посади й розпочати перевірку. Адже йдеться про звинувачення її в серйозних злочинах – налагодженні корупційних схем, здирництві, хабарництві, знущанні з персоналу. Однак минуло 2 тижні, і – жодної реакції. Директор і далі безперешкодно господарює в дитсадку й добре поінформована про зміст скарги до департаменту й прокуратури. І ніщо не заважає їй „працювати” з колективом і батьками, щоб нейтралізувати можливі негативні наслідки майбутнього роз-слідування.

Олександр Багінський

novamolod.ck.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы