чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Очільник області намагався примирити уманчан та хасидів

Невдоволення уманчан навколо щорічного паломництва хасидів досі не вщухає: чи не найгострішим кутом зіткнення між місцевим населенням та прочанами є облаштоване на вулиці Челюскінців просто на березі річки наметове містечко. Його, до всього, ще й обгородили високим парканом. Обурені містяни такі дії паломників називають свавіллям, а останні, в свою чергу, – не вбачають за собою вини.

Відшукати шляхи виходу з конфлікту взялися на спільній зустрічі за участю влади області й міста, хасидів, активних містян, а ще – представників силових структур.

Так, представник Ради громадських організацій Володимир Гончарук розповів, що конфлікт стосовно цього наметового містечка точиться уже понад п’яти років. Каже: ще навесні місцева влада таки попереджувала про наявні в облаштуванні наметового містечка порушення, утім, їх так і не привели до ладу.

– Досі представники попередньої влади жодним чином не реагували на вимоги громади, тому ця ситуація дещо зайшла в глухий кут, – зазначив Володимир Гончарук та додав, що хасиди порушили земельне законодавство й більше того – нібито вони самовільно захопили територію на березі річки. – Попасти на територію цього містечка неможливо, адже вона – приватна. Знайти там відповідальних людей, які б навели лад, теж неможливо. Їх просто немає, бо вони приїздять уже напередодні святкування іудейського Нового року… А ті палатки стоять у болоті, захоплена прибережна смуга річки Уманка. Ми не знайдемо ні однієї людини, яка б погодилася на ті умови, й щоб там ще хтось когось розмістив.

Власне, щодо озвучених активістами під час зустрічі порушень погодився й присутній там представник місцевої екологічної інспекції.

Очільник області зауважив, що треба якнайшвидше поставити крапку в цьому конфлікті, інакше він і далі затягуватиметься на роки. Серед шляхів його розв’язання вбачає необхідність підписання тристороннього протоколу намірів про співпрацю.

– Ми можемо багато й довго говорити, але без чітких домовленостей, які будуть прописані на папері, в нас нічого не вийде, – зауважив голова ОДА Юрій Ткаченко. – І, звісно, вирішувати наявну проблему треба тільки в площині чинного в Україні законодавства. У цій угоді маємо дотриматися інтересів обох сторін – як паломників, так і громадськості Умані. А у міста інтерес один – це розвиток, тому за рахунок паломницького туризму кошти у вигляді податків мають наповнювати місцевий бюджет, щоб потім ми могли ремонтувати дороги чи відбудовувати лікарні.

Торік, як повідомив начальник ГУ Державної фіскальної служби України Володимир Коломієць, завдяки паломництву хасидів місцева казна поповнилася усього на 700 тисяч гривень, при тому що в позаминулому до бюджету надійшло на мільйон більше.

Окрім того, Юрій Ткаченко наголосив паломникам, що перебуваючи на території України вони мають дотримуватися тут тих порядків та Законів, які діють у нашій країні.

oda.ck.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы