чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Черкащани зустріли моряків із тральщика “Черкаси” як героїв (відео)

До вшанування моряків із тральщика “Черкаси” готувалося все місто – люди завчасно займали кращі місця на Соборній площі ближче до сцени та розгортали власноруч намальовані плакати й українські прапори. На площу приїхали байкери з прикрашеними прапорами ВМС України “залізними кіньми”, біля сцени юним гуртківцям з клубу Юних моряків керівники видавали гвоздички для вручення кримським героям, а військовий оркестр грав бадьорі марші.

Моряків, які строєм вийшли на площу, Черкаси в кілька тисяч голосів голосів вітали дружним “Слава!” і “Молодці!”.

Потім слово взяли політики. Губернатор Юрій Ткаченко говорив, що моряки з тральщика “Черкаси” є прикладом того, як треба захищати свою Батьківщину: ”Хлопці витримали, коли таранили їх корабель, коли гвинтокрили підіймалися в небо і снайпери “малювали” червоними крапками по тілу. Саме цей екіпаж показав усьому світові, що ніколи черкащани так просто не здаються”.

Голова облради Валентина Коваленко висловила величезну подяку за патріотизм, витримку і козацький дух: “Не кожен екіпаж так мужньо встояв і виконав свій обов’язок стояти на вірність України. Ви зробили сміливий виклик імперії з величезними апетитами на всю Україну”.

Нардеп Леонід Даценко зазначив, що в українській історії завжди були часи, коли хтось мав рятувати честь і гідність української нації: “Саме тут, на черкаській землі постала козацька армія, яка боронила кожного українця. Тут постали герої Холодного Яру. Оці молоді хлопці й не думали, що стануть боронити нашу українську честь. І вони звитяжно виконали це завдання, і від усіх Черкас і Черкащини хвала їм і слава! Ми доб’ємося, щоб на місці армії, яку спеціально руйнувала колишня влада, щоб прийшли загарбники з Півночі, руйнувала флот, спецслужби, постала нова українська армія, котра зможе захистити честь і гідність кожного українця”.

Керівник черкаської “Свободи” Юрій Ботнар вручив хоробрим морякам прапор Холодного Яру з написом “Воля України або смерть” як нагадування про подвиг у Криму.

Цікавим моментом стала поява на Соборній площі, де тривала акція на честь екіпажа, сімох голубів. Птахи, чого ніколи не бувало, спокійно сіли перед сценою і слухали, як вшановують моряків. Неначе то завітали до Черкас душі героїв Небесної Сотні, аби приєднатися до вшанування сміливих моряків, які ризикували життям за Україну. Цікаво, що в Небесній сотні якраз семеро людей, пов’язаних із нашим краєм. П’ятеро тут поховані…

До речі, всі квіти, які принесли морякам черкащани, ті поклали до меморіалу Небесній сотні.

А от тимчасового мера Черкас Віктора Білоусова городяни слухати не схотіли і засвистали його виступ. На що присутня на заході нардеп Ірина Геращенко порадила черкащанам надалі обирати таких керівників, яких не соромно було би чути й бачити.

Наприкінці зустрічі одному із членів екіпажу тральщика “Черкаси”, черкащанину Сергієві Карлашу, командиру бойової частини корабля вручили сертифікат від будівельної фірми “Надії” на двокімнатну квартиру по вулиці Бидгощська.

Речі ж, які вдалось врятувати із тральщика, передадуть до музею Черкас.

Варвара Горова

dzvin.org

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы