чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Торік відремонтовані вулиці в Черкасах можуть не пережити зиму

Торік відремонтовані вулиці в Черкасах можуть не пережити зиму. Усе через нинішні маніпуляції з ними. Благовісна й Ільїна цілком у перекопах. Там по-живому зривають бордюри й наново їх укладають. Нові владці пояснюють: таким чином вони виправляють недопрацювання своїх попередників.

Ті ж називають це злочином проти громади.  По центру – гладь, обабіч – перекопи. На вже відремонтовану Благовісну повернулися дорожники. Зрання до смеркання видовбують тут бордюри. Де добре відстають, а де – зі шматтями асфальту. І так ще на кількох вулицях. Євген, дорожник: «Наше завдання – підняти рівень бордюрів для того, щоб було за стандартом». За стандартом – це вище від дороги на 15 сантиметрів, пояснюють дорожники.

Так, кажуть, із водовідведенням усе буде гаразд. Та чого роблять це опісля ремонту – не знають, але й самі дивуються. Куратор масштабної бордюризації називає це роботою над помилками попередників.

Борис Євмина, заступник міського голови м. Черкаси: «Оці роботи, які сьогодні робляться, повинні були виконані перед укладанням ЩМА. У порушення всіх ДБНів, у порушення технології виконання робіт, у порушення здорового глузду все зроблено навпаки».Натомість попередники нарікають на брак здорового глузду в новоспечених владців.

Відсторонений мер каже: бордюри переклали ще під час торішніх капремонтів доріг. Там, де це було конче необхідно. На переходах – дорожні обвідки понизили для зручності візочників. Таке рішення проектантів, каже Сергій Одарич, пройшло всі необхідні експертизи. Сергій Одарич: «Перекладання бордюрів, піднімання бордюрів, особливо гранітних, а там гранітні бордюри, тягне за собою близько 30 % вартості дорожніх робіт.

Тобто якби ми захотіли перекласти всі бордюри, це означає, що в нас би грошей вистачило, приміром, на одну Благовісну, а на Ільїна ми б не зробили взагалі нічого». Нинішні маніпуляції з бордюрами замість асфальтування решти доріг, підозрює Сергій Одарич, – заради фінансових махінацій і на шкоду громаді.

Він уже готує звернення до прокуратури. Туди ж збирається і Борис Євмина. Водночас дорожник Женя та його колеги й гадки не мають, чим затулятимуть щілини між новими бордюрами та дорожнім полотном. Досі все було герметично. А як у ці прогалини потрапить вода, то після зими дороги просто порозриває зсередини.

vikka.ck.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы