чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Обласний художній музей знову з успіхом провів акцію «Ніч у музеї»

18 травня 2013 року у комунальній установі «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради відбулась акція «Ніч у музеї», присвячена Міжнародному дню музеїв.

Такий захід в Черкасах проводиться вже вдруге та має неабиякий успіх серед місцевих жителів та гостей міста. Для створення святкової атмосфери не лише в стінах музею, але й на вулиці перед будівлею була облаштована арт-зона, де професійні художники та аматори, студенти дизайнерських факультетів, а також майстри hand-made змогли продемонструвати гостям музею свою творчість.

Чудовий настрій усім перехожим також створювали виступи студентів музичного училища, театралізовані номери від ходулістів театру «Сварожичі». Що ж до самого музею, то тут кожен міг знайти собі до смаку один з нічних проектів.

Так, малеча із задоволенням брала уроки у художників на майстер-класах, проект «Венеціанський карнавал» привабив жіноцтво можливістю приміряти вишукані маски та вбрання, для людей старшого покоління діяв проект «Грані часу». Студентство зацікавилось експозицією від Дніпропетровського Міжнародного фестивалю «Корова».

Крім того, варто відзначити, що проекти були дуже вдало підібрані відповідно до виставкових залів музею – майстер-класи з виготовлення витинанок, глиняних іграшок, писанкарства проводились в залах декоративно-прикладного мистецтва, а проект «Венеціанський карнавал» оживив зал Західноєвропейського живопису. Щодо портретного залу, в якому зібрані портрети 18-19 століття, то тут проводилась тиха медитативна чайна церемонія, але згодом цей зал повістю наповнився глядачами.

Проект «Грані часу» доповнив експозицію плакатів часів Другої світової війни з колекції Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника збіркою раритетних фотографій, ретро-речами, патефонною музикою. А в залах музею Данила Нарбута розташувались студенти Черкаського художньо-технічного коледжу, які доповнили експозицію яскравих картин майстра із серії «Квіти України» своїми флористичними композиціями. Ще під час минулорічної акції її учасники радо сприйняли конкурс боді-арту, тож цього року його можна вже назвати традиційним.

Художники, які розписували своїх моделей, дотримувались теми Венеціанського карнавалу, що стала основною для «Ночі у музеї» 2013 року. Загалом важливим завданням заходу було зробити відвідувачів активними учасниками дійства.

Цьому посприяла й шоу-програма, яка складалась з відеопоказу, танцювальних номерів, виступів музичних колективів. Так, співробітники «Черкасиоблкіно» зробили добірку старого чорно-білого кіно, присвятивши її ювілею створення кіностудії імені О. Довженка.

Різноманітною була й музична програма, яку глядачам дарували джазовий колектив «Буднітай», шамансько-містичний дует «Древо Живи», молодіжний гурт «Спів Братів» та колектив барабанщиків «Хакуна Матата».

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы