чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Верховна Рада України ухвалила постанови "Про відзначення 60–річчя утворення Черкаської області" та "80–річчя з дня народження Василя Симоненка"

21 травня народні депутати розглянули низку проектів постанов про відзначення пам'ятних дат, зокрема, й "Про відзначення 60–річчя утворення Черкаської області" та "80–річчя з дня народження Василя Симоненка". 

Поміж інших ювілеїв: 900–річчя першого варіанта літопису "Повість минулих літ"; 75–річчя утворення Сумської області; 70–річчя звільнення України Червоною Армією від фашистських загарбників; 70–річчя звільнення Червоною Армією міста–героя Києва від німецько–фашистських загарбників та ін.

Ініціатор постанови "Про відзначення 60–річчя утворення Черкаської області" – народний депутат України Антон Яценко. В тексті цього документу йдеться, що метою законопроекту є створення сприятливих умов для гідного відзначення 60–річчя утворення Черкаської області, підтримки історичної та культурної цінності, соціально–економічної вагомості Черкаської області в Україні.

Наймолодша область України, яку, нагадаємо, було утворено 7 січня 1954 року, коли Президія Верховної Ради СРСР видала Указ "Про утворення у складі Української РСР Черкаської області", ще на початку нинішнього року розпочала підготовку до відзначення 60–річного ювілею з дня свого заснування. Творча естафета "Черкащина.

Віхи шістдесятирічної історії" стартувала в Центрі культури та дозвілля смт Драбова. Символами обласної естафети стали альбом (зі світлинами, які відтворюватимуть життя кожного району) і 26–метровий рушник, на якому через рік буде представлено автентичні стилі вишивки кожного району та міста області.

Символи естафети – альбом та рушник, опісля її завершення, буде урочисто передано на вічне зберігання до Черкаського обласного краєзнавчого музею. За задумом організаторів, метою творчої естафети є популяризація досягнень міст та районів Черкащини, вшанування видатних земляків та формування національно–патріотичних цінностей населення.

Естафета "Черкащина. Віхи шістдесятирічної історії" вже побувала на Золотоніщині, Чорнобаївщині, Канівщині, а також в Корсунь–Шевченківському, Лисянському, Жашківському та Монастирищенському районах і крокує далі територією Черкащини. Для гідної зустрічі 60–річного ювілею на Черкащині здійснюється багато інших корисних справ, адже жителі області гордяться тим, що живуть у центрі України, краї, багатому історико–культурними цінностями, де бережуть і примножують народні звичаї і традиції.

Люблять і шанують черкащани поета–шістдесятника, журналіста Василя Симоненка, названого Олесем Гончарем "витязем молодої української поезії". В пам’ять про нього в області вже традиційним стало проведення урочистих мітингів, літературних вечорів, тематичних уроків у навчальних закладах тощо. Саме на Черкащині розквітнув повною силою талант письменника, адже він працював в обласній газеті "Черкаська правда" і "Молодь Черкащини", пізніше – кореспондентом "Робітничої газети" в Черкаській області. Писати вірші почав ще в студентські роки, але за його життя вийшли лише збірки поезій "Тиша і грім" (1962) і казка "Цар Плаксій і Лоскотон" (1963).

У Черкасах працює літературно–меморіальний музей Василя Симоненка.

2011 року коштом обласного бюджету видано зібрання творів поета "Зажинок" та DVD диск із записом інтерв’ю Василя Симоненка, 16 віршів у авторському виконанні, 27 пісень на слова поета, 4 публіцистичних фільми про нього та музичний фільм "І душі наші – мов пісні".

Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы