чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

На Водохреща для черкащан облаштують 3 зони для купання

19 січня православні та греко-католики святкують останнє різдвяне свято – Водохреща. Здійснити купання й пірнання у водохрещенській воді в Черкасах можна буде безпечно і зручно. Для цього в трьох куточках міста облаштують спеціальні зони для здійснення традиційного обряду.

19 січня у місті обряд можна здійснити на офіційно визначених місцях – на пляжах «Рив’єра», «Митницький» (перехрестя вул. С. Смирнова – вул. Героїв Дніпра) та на «Бочці».

Для безпеки громадян там у цей день із 7.30 ранку чергуватимуть сезонні рятувальні пости КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба». Також на пляжі «Митницький» та пляжі «Рив’єра» розгорнуть пункти обігріву та пригощатимуть гарячим чаєм.

Управління цивільної оборони департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради просить жителів міста для їхньої безпеки утриматись від купання в інших, необлаштованих для проведення обряду, місцях та попереджає про можливість переохолодження при здійсненні святкового купання і пірнання.

Прес-служба Черкаського міськвиконкому пропонує кілька порад, як уберегтись від переохолодження під час зимового купання:

- Мокрий одяг необхідно зняти, загорнутись в ковдру, можна зробити декілька активних фізичних вправ.

- Не слід вживати алкоголь. Він підвищує потребу в кисні і може спровокувати виникнення судом.

- При виникненні локального переохолодження або відмороження необхідно відігріти уражені холодом ділянки шкіри з метою відновлення кровообігу в цих зонах. Пропонується зігрівання тканин занурюванням уражених частин тіла у воду, підігріту до температури 30-40 С, на 15-20 хвилин. Після цього відморожену частину тіла слід висушити і накласти асептичну пов’язку, покрити теплим одягом. При неможливості зігрівання теплою водою, необхідно застосовувати розтирання уражених ділянок шкіри спиртом етиловим або горілкою, дотримуючись заходів безпеки, направлених на запобігання механічного ушкодження відшарованої шкіри та інфікування.

Свято Водохреща пов'язують із Хрещенням Христа у водах ріки Йордан. Через це свято також називають Орданія, або Йордан. Традиційно цього дня освячують воду просто у водоймах, а люди намагаються запастися нею до наступної зими. Адже опівночі вода набуває цілющої сили. Вона не псується впродовж року та лікує різні хвороби.
http://procherk.info

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы