чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Ремонт вул. Хрещатик у м. Черкаси відкладається

При фрезеруванні вул. Хрещатик, яку планують капітально відремонтувати за кошти муніципальних облігацій, виявилися деякі недоліки, які будівельники не врахували при її будівництві ще 30-40 років тому. Основа вулиці має різний профіль. На переконання фахівців, це може звести нанівець усі роботи з її майбутнього асфальтування.
Знявши пошкоджений шар асфальту, комунальники побачили, що дорога має різну основу: тут і бруківка, залишена ще з часів царської Росії, місцями трапляється щебінь, а деінде – пісок. Як пояснив директор департаменту містобудування та архітектури Олександр Ільченко, це пов’язане із тим, що 30-40 років тому, розширюючи існуючу на той час вулицю Хрещатик, ремонтники не сильно переймалися укладанням основи проїжджої частини дороги. Тому нині при капітальному асфальтуванні ці недоліки можуть негативно відобразитися на якості – можливий варіант просідання, утворення ям та колійності.
За словами представника ТОВ „Управління механізації „Аерошляхбуд” Михайла Лук’янова, у понеділок, 20 серпня, представник дорожнього інституту огляне вулицю і надасть висновки, чи можливо укладати асфальтне покриття на існуючу основу вулиці Хрещатик. Після цього ухвалюватиметься рішення: або робити за тим проектом, що вже є, чи перекладати основу проїжджої частини на певних ділянках – там, де це необхідно.
Подібні проблеми вже з’являються «назовні» на бульварі Шевченка. Нагадаємо, що торік за кошти державної субвенції була відремонтована ділянка бульвару між вулицями Унверситетська та Б. Вишневецького. Тоді міська влада висловлювала зауваження щодо якості робіт і не підписала акти виконаних робіт підряднику. Нині ж на «відремонтованій» ділянці з’явилися ямки, тріщини, а в деяких місцях колійність. Ці «латки» тепер щороку нагадуватимуть про себе. У мерії переконані, що це пов’язане із тим, що ремонтники не приділили уваги облаштуванню основи проїжджої частини.
— Ми ж хочемо робити дороги не абияк, а щоб протягом 15-20 років до них не повертатися. Якщо ми на вулиці Хрещатик укладемо асфальт не дослідивши основи, то можна вважати, що гроші були викинуті в повітря. Тому, як на мене, краще на кілька тижнів відтермінувати роботи з асфальтування, ніж потім, через рік, мати проблему із дорожнім полотном, - говорить Олександр Ільченко.
Про це повідомляє офіційний портал міської ради.

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы