чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Чергове судове рішення: продаж алкоголю і тютюну вночі заборонений

 У Черкасах торгувати алкоголем та тютюновими виробами після десятої години вечора і до восьмої ранку – заборонено. Це 6 лютого цього року вкотре підтвердив Соснівський районний суд м. Черкаси. Під головуванням судді Марцішевської О.М. було розглянуто адміністративну справу за позовом фізичних осіб-підприємців Балачій Олени В’ячеславівни та Копитько Вікторії Володимирівни до Черкаської міської ради. Приводом судового розгляду стало рішення міської ради про обмеження реалізації алкоголю та тютюнових виробів на території міста Черкаси, прийняте у вересні минулого року. 
Директор департаменту муніципальної інспекції Черкаської міської ради Ольга Швець зауважила, що суд вкотре підтвердив правомірність рішення Черкаської міської ради щодо обмеження на продаж алкоголю і тютюну в нічний час.
– До міської ради вже позивалися по згаданому рішенню СПД Лисак та власники деяких черкаських магазинів і супермаркетів. У першому випадку суддя Марцишевська О.М. відмовила у задоволенні позову щодо заборони продажу пива ( крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів в закладах торгівлі, на території парків і скверів з 22 години до 8 години. В іншому, навпаки, суддя Токова С.Є. визнала цей пункт протиправним, що слугувало для подачі апеляційної скарги. На цей раз у суді намагались скасувати рішення міської ради ПП Копитько та ПП Балачій, у кіосках якої здійснюється торгівля не лише цигарками, пивом, але й алкогольними напоями. Ці підприємці відмовлялись виконувати відповідне рішення міськради, намагаючись в суді довести своє право на торгівлю алкоголем і тютюном у нічний час, – розповіла Ольга Владиславівна. – Проте суд не задовольнив їхні вимоги у цій частині позову.

Позивачі (які мають торгівельні кіоски на зупинках) у суді доводили, що зазначене рішення міської ради порушує їх права – в частині обмеження часу торгівлі алкоголем і тютюном. Оскільки вони мають ліцензію на цілодобову реалізацію алкогольних та тютюнових виробів. Також підприємці закидали, що цим рішенням міська рада перевищила свої повноваження, оскільки не може встановлювати режим роботи об’єктів торгівлі.
Начальник відділу судового супроводу Вікторія Горшанова повідомила, що обмеження щодо продажу алкоголю та тютюну в нічний час, поширюється абсолютно на всі заклади торгівлі – як магазини, супермаркети, так і кіоски та павільйони.
За її словами, обмежуючи продаж напоїв та тютюнових виробів у нічний час, Черкаська міська рада діяла на підставі, в межах повноважень визначенними пунктами 9-а, 4-б статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно яких органи місцевого самоврядування встановлюють зручний для населення режим роботи підприємств комунального господарства, торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, а для інших форм власності – за погодженням з власниками, розташованих на відповідній території підприємств, установ та організацій.
– Таким чином, встановлюючи обмеження в реалізації певного асортименту товару в нічний час, Черкаська міська рада перш за все враховувала інтереси мешканців м. Черкаси, які звернулись до Черкаської міської ради, – наголосила Вікторія Іванівна.
На даний час інспектори муніципальної інспекції продовжуватимуть перевіряти торгівельні об’єкти щодо дотримання обмежень на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів на території міста. Особам, які не виконуватимуть це рішення, загрожує притягнення до адміністративної відповідальності та штрафи у розмірі 1700 гривень.

rada.cherkassy.ua

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы