чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

До Дня Незалежності кілька черкаських вулиць можуть отримати нові назви

До Дня Незалежності кілька черкаських вулиць можуть отримати нові назви. На карті Черкас може з’явитися вулиця Свято-Макаріївська, Свято-Троїцька, вулиці Чорновола та Гуржіївська. Відповідно замість Леніна, Кірова, Енгельса та Рози Люксембург. Це в тому разі, якщо на сесії міськради депутати таки ухвалять відповідне рішення. Посприяти цьому викликалися депутати Любов Майборода та Юрій Громовський. Вони написали міському голові відкритого листа. Утім, у ньому самим перейменуванням вулиць ініціатори не обмежились. Про що ще написали – розкаже Юлія Доброскок.

Писати відкритого листа міському голові зібралися політики, науковці та представники громадських організацій. У своєму зверненні до мера активісти просять перейменувати 4 черкаські вулиці – Леніна, Кірова, Енгельса та Рози Люксембург. Затим вирішують підсумувати «двадцятирічку» Незалежності. Історики говорять: за цей час між суспільством і владою утворилося провалля. Дісталося від промовців і так званій еліті.
Віталій Масненко, доктор історичних. наук, професор ЧНУ ім. Б. Хмельницького: «Влада спостерігає за суспільством із вікон броньованих мерседесів. Зараз є ще один напрямок – активно будують майданчики для гелікоптерів., а потім будуть спостерігати тільки зверху за тим, що відбувається в суспільстві».
Через усе це, кажуть науковці, рівень довіри людей до влади падає. За всю історію Незалежності піку вона досягала лише двічі. У 91 (з проголошенням Незалежності) та у кінці 2004-го (під час Помаранчевої революції). Тоді рівень довіри сягнув 75%. Від політики нинішньої влади, кажуть, віє радянщиною. Це стосується майже всіх галузей. Освіта – яскравий тому приклад.

Юрій Присяжнюк, доктор історичних наук, професор ЧНУ ім. Б. Хмельницького: «Ті образи освіти, освітнього простору, які сформувалися за часів кріпацтва, капіталізму, соціалізму, мало в чому змінились».
Володимир Шпак, професор, завідувач кафедри філософії, ЧДТУ: «Ми отримали наказ міністра на наступний рік. За ним, скорочується на 42% державних замовлень для підготовки «спеціалістів». А де люди візьмуть гроші для навчання?».
Разом із тим, на молодь науковці мають надію. Її вони називають рушійною силою.
Юрій Присяжнюк, доктор історичних наук, професор ЧНУ ім. Б. Хмельницького: «Коли йдеш в студентську аудиторію, відчуваєш більше оптимізму, ніж деінде. Вони знають собі ціну, на відміну від старшого покоління».
Натомість меру присутні порадили дотримуватися принципів місцевого самоврядування. А ще – з повагою ставитись до позиції всіх представників депкорпусу. А будь-які рішення ухвалювати лише після відкритого обговорення. Свої побажання ініціатори зібрання і розмістили в листі до Сергія Одарича. Тепер чекають на його реакцію.


Свої теми для сюжетів у «ВІККА-НОВИНИ» ви можете запропонувати
шеф-редактору Світлані Пічугіній або зателефонувати: 0(472) 35-31-64


http://vikka.ck.ua/


 









 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы