чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

Вирус из Китая
 

  Черкасские новости

 

Міський центр матері та дитини поєднає два пологові будинки

Міський центр матері та дитини поєднає два пологові будинкиУ Черкасах створюють Міський центр матері та дитини. Повноцінно запустити його в роботу планують вже на початку наступного року. Для цього об’єднують два пологові будинки в один заклад. У користуванні новоствореного центру залишається весь комплекс будівель обох нинішніх пологових будинків, сфера надання послуг зберігається і розширюється, також відбувається розподіл функцій. Одна частина центру займатиметься фізіологічним пологами, інша – патологічними станами.

– Такі зміни покращать якість надання послуг цими медичними закладами, скоординують їхню роботу, а також дозволять зекономити фінансовий ресурс галузі, – говорить директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олег Стадник. – Така реорганізація дозволить привести до норми кількість акушерських ліжок, їхню роботу, а ще створити додаткові відділення – невиношування вагітності, анестезіології та інтенсивної терапії.
Адже за останні роки серед пролікованих вагітних у відділеннях патології близько 25% становлять вагітні з невиношування, передчасні пологи – 3,5-4%, а в структурі перинатальної смертності недоношені становлять 65-72%.
На базі нинішнього Пологового будинку № 1 зосередяться на прийнятті «безпроблемних» жінок, а нинішній Пологовий будинок № 2 опікуватиметься проблемами репродуктивного здоров’я, питань невиношування вагітності та безпліддя.
За словами Олега Стадника, завантаженість ліжок у пологових будинках на сьогодні близько 65%. Потужності цих медичних закладів розраховані на 5000 пологів, а минулого року у Черкасах відбулось лише 3180 пологів. І прослідковується тенденція щодо подальшого зменшення народжуваності. А втрати міського бюджету від незаповненості ліжок складають на рік більше 2 млн. грн. Тож кількість акушерських ліжок по місту приведуть до нормативів.

Довідка:
У м. Черкаси працюють 2 пологові будинки, загальний ліжковий фонд яких становить 225 ліжок, з яких 160 пологових ліжок (для вагітних та породіль 80, патологія вагітності – 80).


2008 2009 2010
Кількість ліжок, абс. 160 160 160
Забезпеченість ліжками
- на 10 тис. населення / показник по Україні 5,6 / 5,04 5,6 / 5,01 5,6
Робота ліжка/норматив 340 297/340 271/340 252/340
Кількість пологів по м.Черкаси 3239 3218 3180


http://www.rada.cherkassy.ua/

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы