чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗУ ПРОБ ВОДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО ВОДОСХОВИЩА ЗА 2 КВАРТАЛ 2011 РОКУ

РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗУ ПРОБ ВОДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО ВОДОСХОВИЩА ЗА 2 КВАРТАЛ 2011 РОКУВідбір проб води в 2 кварталі 2011 року проводився лабораторією Черкаського обласного центру з гідрометеорології на акваторії Кременчуцького водосховища в районі м. Черкаси. Відібрано 36 проб води.
Дані спостережень показують, що концентрації азоту амонійного і нітритного, хрому шестивалентного, фенолу, міді, цинку, марганцю перевищують свою гранично допустиму концентрацію. По решті контролюючим речовинам результати спостережень знаходяться у межах норм.
В порівнянні з першим кварталом 2011 року збільшились концентрації азоту нітратного, азоту амонійного і фосфатів в 1,4 рази, фенолів в 3 рази; зменшились концентрації кисню в 1,5 рази; хрому шестивалентного в 1,8 рази, діоксину вуглецю в 2,1 рази, марганцю в 2,6, міді в 2,1 рази. Решта без суттєвих змін.
Поверхнева вода Кременчуцького водосховища забруднена сполуками азоту; важкими металами, фенолами вище допустимих норм. В порівнянні з минулим кварталом знизилась насиченість води киснем і зросли концентрації діоксиду вуглецю.
По хрому шестивалентному в 3 створі зафіксований випадок високого забруднення води (10 ГДК).
В створі 6 км нижче міста зросли концентрації міді.
В порівнянні з 1 кв. 2011 року якість води покращилась по показникам важких металів – хром шестивалентний, марганцю і міді.
В порівнянні з 2 кварталом 2010 року якість води покращилась за показниками міді, погіршилась (зросли концентрації) – по фосфату загальному, фосфатам, марганцю.
Збільшення концентрації діоксиду вуглецю можна пояснити, як наслідок біохімічного розпаду органічних залишків, окислювання органічних речовин, водяних організмів.
До групи процесів, що зменшують вміст кисню у воді, відносяться реакції споживання його на окислювання органічних речовин: біологічне (дихання організмів), біохімічне (дихання бактерій, витрата кисню при розкладанні органічних речовин) і хімічне (окислювання Fe2+, Mn2+, NO2-, NH4+, CH4, H2S). Швидкість споживання кисню збільшується з підвищенням температури.
Збільшення інших показників пов’язане із збільшенням їх надходження до водних об’єктів як із сільськогосподарських угідь так і з комунальними стоками.


http://www.rada.cherkassy.ua/

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы