чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

Одарич розігнав райради?

Одарич розігнав райради?90 депутатів залишаться без мандатів, а 130 чиновників без портфелів

Тетяна Мартинова
vch14@yandex.ru
050-447-52-11

Уже втретє районні ради нашого міста оголошені нелегітимними. Минулого тижня Вищий адміністративний суд визнав чинним рішення Черкаської міської ради про неутворення райрад. Однак районна влада не збирається поступатися міській і планує оскаржувати прийняте адміністративним судом рішення у конституційному.

– Вищий адміністративний суд задовольнив касаційну скаргу Черкаської міської ради. Рішення міськради про неутворення районних у місті рад чинне. Нарешті дворічна судова епопея завершилася, – таке повідомлення минулого тижня розмістив на своєму блозі міський голова Сергій Одарич і радо додав, – тепер щороку економія для міста складатиме до 10 млн. грн.
Такої економії мер планує досягти за рахунок скорочення армії чиновників.
За попередніми підрахунками, у результаті реформи у міськвиконкомі буде скорочено близько 50 осіб, а у виконавчих комітетах районних рад – до 80 чиновників.
Повноваження, які міськрада колись делегувала районам, знову виконуватиме міськвиконком. Тепер міські чиновники надаватимуть послуги соціального захисту, опікуватимуться приватизацією житла та дітьми, вестимуть державний реєстр виборців.
Разом із функціями міськвиконком забере і близько 200 посадовців, які надавали їх у райвиконкомах. У планах мерії – скоротити у райвиконкомах ті служби і підрозділи, які не виконували делегованих міськвиконкомом повноважень: відділ рад, загальний, юридичний, бюджетний відділи, житлово-комунального господарства, бюджетний. Без роботи ризикують залишитися секретарі, водії і технічні працівники.
Однак райради не збираються опускати руки, вони планують оскаржувати минулотижневе рішення Вищого апеляційного суду у Конституційному Суді.
– Одарич так наполегливо хоче нас знищити не заради економії, а щоб узяти усю владу в місті в свої руки. Однак ми маємо бажання і наміри оскаржувати прийняте Вищим адміністративним судом рішення, – коментує голова Придніпровської районної ради Віктор Дубина. – Лише цього року наша рада прийняла близько 700 рішень, які стосувалися безпосередньо черкащан. Зрозуміло, що коли уся ця маса роботи звалиться на міську владу, то у першу чергу постраждають від цього звичайні городяни.
Реорганізація райвиконкомів – це лише перший етап адміністративної реформи у нашому місті. Слідом мер планує вкотре реформувати і структуру міськвиконкому, однак остаточне рішення буде за міською радою, яка вийде з канікул на початку серпня.

ФАКТ

Сьогодні у Придніпров-ській районній раді Черкас працює 40 депутатів, а у Соснівській – 50.


http://vechirka.ck.ua/

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы