чаї з диких трав ОРИГІНАЛЬНІ ПОДАРУНКОВІ НАБОРИ З ЧАЄМ. НАТУРАЛЬНІ АВТОРСЬКІ ДУХМЯНІ ЧАЇ З ДИКИХ ТРАВ. 🍵

ДБАЙЛИВО ЗІБРАНО ДЛЯ ВАС В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТИХ КУТОЧКАХ УКРАЇНИ


Резработка сайтов, веб-дизайн    

главная

 

недвижимость

 

работа

 

финансы

 

туризм

 

авто

   

афиша

 

ваш дом

 

рестораны

 

магазины

 
 
 
Поиск по сайту:   
 
 

  Новости на сайте

 

  Полезные ссылки

 

  Справочники

 

  Черкасские новости

 

 

  Черкасские новости

 

На боротьбу з амброзією у Черкасах виділено 200 тис. грн.

На боротьбу з амброзією у Черкасах виділено 200 тис. грн.Цьогоріч на боротьбу з амброзією в Черкасах виділено 200 тисяч гривень. Вже проведено тендер на роботи з ліквідації цієї небезпечної рослини. До речі, тендерна документація передбачає не лише скошування амброзії, але й переорювання засмічених нею територій та висаджування злакових культур. Тим самим, убезпечивши її появу в майбутньому.

За словами директора департаменту муніципальної інспекції Ольги Швець, вперше Програму боротьби з амброзією у Черкасах було застосовано у 2005 році, коли небезпечний бур’ян не косили, а переорювали заражені ділянки, натомість висіваючи багаторічну траву. Адже практика доводить ефективність цього методу.
Програмою передбачено вжиття заходів по боротьбі з амброзією на так званих безгосподарських ділянках, не наданих нікому в оренду або користування. Загалом, площа таких ділянок, щорічно уражених амброзією, складає близько 100 гектарів.
До того ж далеко не всі власники приватних садиб, орендарі та балансоутримувачі територій долучаються до робіт з ліквідації амброзії, «розводячи» поблизу своїх осель, підприємств, установ, освітніх закладів тощо зарості цього алергену.
Загалом найбільше «забрудненими» з погляду поширення амброзії в Черкасах є Південно-Західний район, вул. Смілянська (в бік аеропорту), Батицького, район «Луначарського», мікрорайон «Дахнівський»
– Амброзію треба скошувати і компостувати, за можливості, переорюючи засмічені ділянки до початку серпня, аби не допустити цвітіння і дозрівання насіння небезпечної рослини. Відзначу, що затяжні дощі, які пройшли у червні – на початку липня дещо відтермінували її дозрівання. Проте нині фіксується її активний ріст. Тому ще з початку літа муніципальні інспектори вкотре звертають увагу населення на шкоду, яку завдає амброзія, та необхідність її знищення, – говорить Ольга Владиславівна.
Зокрема, цього року вручено вже понад двохсот приписів щодо необхідності своєчасно скошувати бур`яни, травостій та об`єкти рослинного карантину. Станом на 10 липня було виконано 156 приписів та складено 21 протокол про адміністративне правопорушення щодо несвоєчасного косіння, засмічення території бур`яном та амброзією.
Для порівняння: торік інспектори муніципальної інспекції вручили близько 400 приписів щодо необхідності вжиття заходів з утримання територій в літній період. Примітно, що більшість з них стосувались керівників підприємств, директорів освітніх закладів, голів автокооперативів, балансоутримувачів будинків.
Ольга Швець нагадує, що законодавством передбачено накладення штрафу за невжиття заходів по боротьбі з бур`янами: на громадян - від 340 до 1360 грн., на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.


http://www.rada.cherkassy.ua/

 

  Наш опрос

 

 

 

  Полезные ссылки

 

 

 

  Праздники

 

 

 

  Телеканалы