Оприлюднені результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в межах медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», – йдеться на сайті Держпродспоживслужби.
У рамках проєкту громадські активісти та журналісти відібрали зразки масла солодковершкового у торгових мережах у чотирьох регіонах України: Сумах, Черкасах, Новій Одесі (Миколаївська область) та в Калуші (Івано-Франківська область).
Усього відібрано 77 зразків масла (231 пачка). Із загальної кількості по 77 пачок масла відправлено до двох лабораторій на дослідження (Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та Державного підприємства «Укрметртестстандарт»). Ще 77 залишились у експертів, як контрольний/арбітражний зразок.
Відповідно до етикетки, відібрані зразки масла були представлені 30-ма виробниками (28 – українських, 2 – німецьких).
За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 16 відібраних зразків масла – фальсифікат.
Не знайдено фальсифікату в перевіреній продукції Звенигородського сироробного комбінату, ООО Сиророб (Мокра Калигірка Катеринопільського району), ТОВ Юрія і ПрАТ Юрія (Черкаси), Золотоніського маслоробного комбінату, ТОВ Клуб сиру (Канів), ПП Імперіал Плюс (Чорнобай).